Bedrijven op De Beijerd en ’t Riet in een groen daglicht!? Bedrijven op De Beijerd en ’t Riet in een groen daglicht!

Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Bedrijven op De Beijerd en ’t Riet in een groen daglicht!?

Geplaatst op: vrijdag 12 mei 2023


Samen werken aan een klimaatbestendig Land van Cuijk Op woensdag 10 mei zijn op bedrijvenpark De Beijerd en ’t Riet in Cuijk zo’n 120 bedrijven en ondernemers in een groen daglicht gezet! Bedrijven ontvingen op deze dag een gratis individueel plan van aanpak voor het voorterrein met concrete tips en adviezen over vergroening, verkoeling en verfraaiing van hun bedrijventerrein.


Gratis individuele aanpak

?Deze individuele plannen van aanpak zijn opgesteld door Elbers Groen, een bedrijf op dit bedrijvenpark. Het project Vergroenen, Verkoelen en Verfraaien heeft de afgelopen anderhalf jaar voor verbeteringen gezorgd op meerdere plekken. Deze individuele aanpak heeft als doel om ondernemers te inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie op hun terrein. Bedrijven zoals Airbagbank en Ronco zijn hiermee al vooropgegaan!


Vergroeningscheques uitgereikt?

Op 10 mei zijn enkele vergroeningscheques uitgereikt aan bedrijven die daadwerkelijk stappen hebben ondernomen op het gebied van vergroening, verkoeling of verfraaiing van hun terrein. 

Ook zijn gratis smoothies uitgedeeld aan wandelaars, om wandelroutes vanuit het bedrijventerrein (die nu één jaar geopend zijn) te promoten.


Vergroenen draagt bij aan klimaatbestendig Land van Cuijk

Vergroenen van de buitenruimte rondom een bedrijf draagt bij aan een klimaatbestendige omgeving. Groen zorgt voor minder hitte en water loopt sneller weg in het groen. Bovendien is het veel prettiger om te lunchen of wandelen in een groene, koelere, omgeving voor medewerkers en bezoekers.


Meer informatie leest u op: www.gemeentelandvancuijk.nl/klimaatbestendig-land-van-cuijk