Op vakantie in eigen Land (van Cuijk) Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Op vakantie in eigen Land (van Cuijk)

Geplaatst op: donderdag 2 februari 2023


3e ONLINE VAKANTIEBEURS LAND VAN CUIJK GEOPEND


Liefst 41 bedrijven en organisaties presenteren zich in de komende vijf maanden tijdens de 3e editie van de online vakantiebeurs Land van Cuijk. De beurs, te vinden via www.vakantieineigenlandvancuijk.nl, biedt inspiratie en tips voor iedereen die (ook) dit jaar in eigen land op vakantie wil of gaat. “Het Land van Cuijk is nog steeds de enige toeristische bestemming in Nederland die een online vakantiebeurs organiseert”, zegt Erik Jansen, toeristisch manager van Visit Land van Cuijk.


Het idee om een online beurs te houden is drie jaar geleden ontstaan. Vanwege corona moesten veel fysieke beurzen worden afgelast. Om toch onder de aandacht te komen bij vakantiegangers heeft Visit Land van Cuijk destijds het initiatief genomen om online een eigen beursvloer, met informatie over de toeristische bedrijven en bezienswaardigheden in het Land van Cuijk, in te richten. “In het eerste jaar mochten we 10.000 bezoekers verwelkomen, afgelopen jaar zelfs al 15.000”, aldus Jansen. Daarnaast werden in 2022 ruim 850 gratis Land van Cuijk Ontdekpakketten verstuurd naar bezoekers van de beurs.


De online vakantiebeurs is afgelopen woensdag (1 februari) geopend en loopt tot en met 1 juli 2023. De beurs is vijf maanden lang, 24 uur per dag, te bezoeken. Op de beurs worden bezienswaardigheden en toeristische ondernemers en organisaties uit het Land van Cuijk voor het voetlicht gebracht. Jansen: “In totaal doen 41 bedrijven en organisaties mee. In vergelijking met vorig jaar meer dan een verdubbeling!” Elke deelnemer heeft een eigen stand, met informatie over het bedrijf en de bezienswaardigheid en soms ook een eigen beursaanbieding. In de komende maanden wordt bezoek aan de vakantiebeurs Land van Cuijk via een breed opgezette online campagne gepromoot. Daarvoor zijn onder meer ook filmpjes opgenomen bij deelnemende toeristische ondernemers, waarin bezoekers persoonlijk welkom worden geheten.


Wie de beurs bezoekt kan ook een gratis VoorpretPakket Land van Cuijk aanvragen. In het pakket zitten onder meer het Fiets & Wandelboekje Land van Cuijk 2023, een plattegrond met de belangrijkste bezienswaardigheden, leuke gadgets én een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen uit het Land van Cuijk.


Ga jij dit jaar ook in eigen land op vakantie? Kijk dan op www.vakantieineigenlandvancuijk.nl