Leefbaarheid in de dorpen: Leefbaarheidsfestival en inspiratiesessie Zorg voor Doy Leefbaarheid in de dorpen: Leefbaarheidsfestival en inspiratiesessie Zorg voor Doy
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Leefbaarheid in de dorpen: Leefbaarheidsfestival en inspiratiesessie Zorg voor Doy

Geplaatst op: dinsdag 13 september 2022


Er gebeurt veel in Noordoost-Brabant om de leefbaarheid in dorpen of wijken te verbeteren. Tal van bewonersinitiatieven, actieve dorpsraden en buurtteams zetten hun schouders eronder. Het Programma Leefbaarheid in de dorpen richt zich op het verbinden en laten groeien van al die initiatieven. Vanuit het programma worden daarom verschillende activiteiten (mede) georganiseerd. Voor twee van die activiteiten je je nu aanmelden: Het Leefbaarheidsfestival en Inspiratiesessie Zorg voor Doy.


Leefbaarheidsfestival maandag 3 oktober 

Ben je betrokken bij een initiatief in jouw wijk of dorp om de leefbaarheid te vergroten? Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen in het dorp, zorg en welzijn, sport en bewegen, mobiliteit, duurzaamheid, openbare ruimte of veiligheid? Dan is het Leefbaarheidsfestival op 3 oktober iets voor jou! Hier ontmoet je andere initiatiefnemers, gemeenten en maatschappelijke partners uit de regio Noordoost Brabant. Laat je inspireren voor je eigen initiatief door het volgen van gratis workshops. En deel kennis en ervaringen met andere initiatieven. 


Wanneer: maandag 3 oktober

Tijd: 16.00 – 21.00 uur 

Locatie: St. Lambertuskerk in Beers 

Voor wie: betrokken inwoners, dorpsraden, buurtteams, burgerinitiatieven, gemeenten, partners en andere geïnteresseerden 

Aanmelden: aanmeldformulier

Meer informatie over het leefbaarheidsfestival

 

Inspiratiesessie Zorg voor Doy op donderdag 6 oktober

Zorg voor Doy is een film over leefbaarheid in onze regio die het kijken waard is.

Over zorgen voor elkaar, vanuit respect en naastenliefde, van generatie op generatie. In een Nederland dat zijn agrarisch erfgoed wil behouden èn op zoek is naar nieuwe woonvormen.


De filmmakers organiseren samen met de Vereniging Kleine Kernen en Leefbaarheid in de dorpen een inspiratiesessie. De filmscènes zijn de opening tot gesprekken over leefbaarheid, mantelzorg en nieuwe woonvormen. Ook kijken we naar de uitdagingen en frustraties waar organisaties tegenaan lopen en zoeken we samen naar tips, ideeën en best practises om elkaar te versterken.