Leer alles over nieuwe energie op de Expo New Energy Expo New Energy
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Leer alles over nieuwe energie op de Expo New Energy

Geplaatst op: maandag 4 april 2022


De gemeente Land van Cuijk, regionale ondernemers en onderwijsinstellingen bundelen hun krachten bij het organiseren van de Expo New Energy: een gratis evenement voor alle inwoners uit het Land van Cuijk, om kennis te maken met nieuwe energie. Op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april gaan de deuren van het Inspyrium open voor het publiek. Een gratis uitje voor jong en oud. Bekijk het complete programma op www.exponewenergy.nl.


Voertuigen op waterstof, zonne-energie en elektriciteit

Vergeet benzine! De voertuigen die je tegenkomt op de Waterstofstraat gebruiken allemaal duurzame energiebronnen. Dit zijn de auto’s van de toekomst. Kom kijken bij de elektrische mobiele kraan van Doosan, de waterstoftractor en de Hydromotive raceauto: een waterstof racewagen, gebouwd door studenten van Hogeschool Arnhem en Nijmegen. 

Spring zelf op een waterstofstep, kom alles te weten over het verduurzamen van je woning en geniet ondertussen van een krachtige kop koffie of een energieke frisdrank op het foodcourt. Rondom de Waterstofstraat laten duurzame ondernemers uit de regio zien hoe zij rekening houden met het milieu.


Het klimaatprobleem onder de aandacht

De gemeente Land van Cuijk over haar deelname aan de Expo: “Wij investeren in een schone en groene leefomgeving als basis voor een vitale gemeenschap, waarin we goed wonen en werken. Daarom is het zo belangrijk dat inwoners, onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Door het zeer aantrekkelijke, vernieuwende én gevarieerde programma raken bezoekers en deelnemers geïnspireerd en dat is precies wat we willen.”


Laat je informeren en inspireren in het Inspyrium

Het Inspyrium in Cuijk is gastheer van de Expo New Energy. Passender kan het eigenlijk niet, want het is de groenste evenementenlocatie van Nederland. Het innovatieve gebouw aan de Beerseweg 45 in Cuijk is op zichzelf al een attractie! 


De Expo New Energy is gratis te bezoeken op:

Vrijdag 8 april van 13.00 – 18.00 uur

Zaterdag 9 april van 10.00 – 17.00 uur