OPKNAPBEURT GEWELVENKELDER PETERSHUIS VOLTOOID Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

OPKNAPBEURT GEWELVENKELDER PETERSHUIS VOLTOOID

Geplaatst op: vrijdag 3 september 2021


Vanaf Open Monumentendag (12 september) weer toegankelijk voor publiek

Aan de kelder onder het Petershuis is sinds februari van dit jaar hard gewerkt. Jarenlang was er een vochtprobleem, waartegen aanvankelijk geen kruid gewassen leek te zijn. Totdat het museum het probleem de baas werd door de installatie van een ingenieus systeem.
Die oplossing zorgde er voor dat het water de kelder niet meer kon binnendringen, maar leidde ook voorspelbaar tot het afbladderen van het schilder- en stucwerk in de kelder. Besloten werd daarom de indrukwekkende gewelvenkelder ingrijpend te renoveren. Het resultaat mag er zijn! Op zondag 12 september, tijdens de Open Monumentendag 2021, wordt de geheel vernieuwde kelder voor het eerst sinds februari vorig jaar, weer opengesteld voor het publiek. De bezoekers kunnen dan tevens genieten van de nieuwe inrichting van de keramiekcollectie die in deze fraaie ruimte wordt tentoongesteld.

En omdat het de laatste dag is waarop de expositie van de jubilerende Stichting GESP is te zien, is een bezoek aan het museum gelijk ook een goede gelegenheid om kennisnemen van al het goede werk dat in de afgelopen 25 jaar vanuit Gennep is verricht in zusterstad San Pedro de Lóvago in Nicaragua.

Museum Het Petershuis is gevestigd op het adres Niersstraat 2 te Gennep. Het museum is wegens corona slechts op drie dagen per week opengesteld, te weten op woensdagen, zaterdagen en zondagen van 13:30 – 17:00 uur. De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie over het museum, zie: www.museumhetpetershuis.nl