Mill en Sint Hubert Verenigt verenigingen Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Mill en Sint Hubert Verenigt verenigingen

Geplaatst op: donderdag 18 februari 2021


Verenigingsondersteuner Thomas Peeters Weem gelooft in de kracht van verenigen. Hij helpt bij het verbinden en het verbeteren van de samenwerking tussen de verenigingen in de gemeente Mill en Sint Hubert. Op naar een vitale toekomst.

Vanuit eigen kracht
“Alle verenigingen in Mill en Sint Hubert zorgen voor ontmoeting, energie en plezier. Inwoners van jong tot oud ontmoeten elkaar bij de verenigingen die de gemeente Mill en Sint Hubert rijk is. Daar zijn we trots op. Maar ik zie dat verenigingen onder druk staan en dat mensen zich minder vanzelfsprekend verenigen. De verenigingen kennen veel uitdagingen, maar het biedt ook kansen”, vertelt verenigingsondersteuner Thomas. Met Mill en Sint Hubert Verenigt helpt hij verenigingen op weg om ze klaar te maken voor de toekomst. Wethouder Erik van Daal: “Verenigingen vormen het cement voor de samenleving, ook in Mill en Sint Hubert. Mensen willen contacten onderhouden en hobby’s of een sport beoefenen. Waar kan dat beter dan bij een vereniging? We hebben meer dan 200 verenigingen en over de hele linie bleek er behoefte naar een vorm van ondersteuning. Daar hebben we als gemeente op ingespeeld”.

Verenigingen verenigen

Verenigingsondersteuner Thomas is een aanspreekpunt voor hulp- en ondersteuningsvragen. Hij zorgt met verenigingscafés met thema’s, zoals samenwerking, communicatie, vrijwilligers en duurzaamheid voor het versterken van onderlinge kennisdeling en samenwerking. Ook zoekt hij samen met de verenigingen de samenwerking op met onderwijs, zorg, welzijn en het lokale bedrijfsleven. Dit doet hij samen met andere partners in de gemeente. Daarnaast helpt Thomas verenigingen om nieuw aanbod te realiseren én het beter benutten van accommodaties. Mill en Sint Hubert Verenigt biedt ook ondersteuning in nieuwe subsidiemogelijkheden, veilig sportklimaat, rookvrijsportpark en nog veel meer.

Meer weten
Meer weten over Mill en Sint Hubert Verenigt? Of heb je goede ideeën om jouw vereniging klaar te maken voor de toekomst? Neem een kijkje op www.millensinthubertverenigt.nl of neem contact op met Thomas Peeters Weem via thomas@negen.nl.