Nieuw: De Ondernemers Talkshow Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Nieuw: De Ondernemers Talkshow

Geplaatst op: dinsdag 1 september 2020


‘In deze regio gebeurt veel meer dan we denken’

Het Land van Cuijk telt tal van prachtige bedrijven, boeiende ondernemers, inspirerende netwerkverenigingen en volop nieuwe ontwikkelingen. In De Ondernemers Talkshow worden deze initiatieven op het gebied van ondernemerschap en innovatie met elkaar samengebracht. De eerste aflevering is vanaf 1 september 2020 te zien op www.landvancuijk.nl/bedrijven/de-ondernemers-talkshow/

Ondernemersprijs
Het idee voor een ondernemerstalkshow is ontstaan tijdens een brainstorm over de toekomst van De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. Hiervoor werden jonge ondernemers uit de hele regio benaderd met de vraag of ze mee wilden denken met het bestuur. Niet alleen in het kader van het naderende 25-jarig jubileum, maar ook over de toekomst van de organisatie en de activiteiten in zijn totaliteit. Zitten jonge ondernemers nog wel op een prijs te wachten? Of zijn ze juist op zoek naar iets anders?

Verbinden
Tijdens de brainstormsessie valt op dat er behoefte is aan meer verbinding. Niet alleen tussen ‘jonge’ en ‘oude’ ondernemers, maar in zijn totaliteit. Hoe kun je nu al die verschillende ondernemers en initiatieven met elkaar verbinden? Vaak kennen we een bedrijf of ondernemer wel bij naam, maar hebben we eigenlijk geen idee wat er wordt ondernomen. In De Ondernemers Talkshow ontdekken we deze bijzondere initiatieven.

Initiatiefnemers
Rob Willems en Thomas van der Meer hebben deze talkshow verder ontwikkeld. Thomas van der Meer vertelt: “We wonen in een prachtige regio, waar veel meer gebeurt dan dat we denken. Met de ondernemerstalkshow willen we alle personen, initiatieven en verenigingen op het gebied van ondernemerschap en innovatie met elkaar verbinden. Door dit te laten zien, willen we verdere samenwerking stimuleren.”

Jonge ondernemers
Die samenwerking is achter de schermen in ieder geval al goed van de grond gekomen. De initiatiefnemers kregen namelijk hulp van tal van jonge ondernemers uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Govert Sweep zorgde voor de techniek en montage. Wouter Janssen stelde zijn locatie ter beschikking en Malou Slungers fotografeerde de gasten tijdens de opnames van de eerste talkshow.

Gasten aflevering 1:
De eerste aflevering kent een grote variëteit aan gasten. Tafeldame Martine Frentz (Otherwyse) ontvangt Joris Claassen van Cybox, videomaker Govert Sweep, de uit Boxmeer afkomstige Richard de Meijer van Man in Horst en bedenker van de show Thomas van der Meer. Martin van Collenburg vertelt vanaf locatie meer over het 25-jarig jubileum van De Ondernemersprijs.

Bekijk de show op:
https://www.landvancuijk.nl/bedrijven/de-ondernemers-talkshow/

advertentie