Rouwbegeleiding na corona Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Rouwbegeleiding na corona

Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020


Een dierbare verliezen aan Corona is ingrijpend. Overlijden en afscheid nemen in deze tijden is ‘anders dan anders’. Daarom vinden er in de regio bijeenkomsten plaats voor nabestaanden die een dierbare hebben verloren aan Corona.

Eind juni start de eerste reeks van bijeenkomsten. Doelstelling is gevoelens en ervaringen delen. In de bijeenkomsten wordt stilgestaan bij de overleden persoon, het afscheid (of gebrek hieraan), gevoelens en mooie en moeilijke momenten. Ook wordt gekeken naar de toekomst. Wat is nodig om verder te kunnen? De groepen bestaan uit maximaal zes nabestaanden. Iedere groep komt drie maal bijeen, onder begeleiding van twee professionals. Het eerste traject start op woensdag 24 juni, van 14.00 tot 16.00 uur bij Syntein in Boxmeer. Uiteraard vinden de bijeenkomsten plaats volgens de richtlijnen van het RIVM rondom Corona.

Delen en helen na Corona. Deze vorm van rouwbegeleiding is een initiatief van Syntein, de coöperatie van huisartsen in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg. Syntein werkt hierbij samen met een ritueel begeleider en geestelijk verzorger, het Palliatief Netwerk en Sociom|Zin. Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos. Meer informatie is verkrijgbaar bij uw huisarts of via de website van Syntein: www.syntein.nl/nieuws
advertentie