Vernieuwde website vanuit Kenia! Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Vernieuwde website vanuit Kenia!

Geplaatst op: dinsdag 24 december 2019


Ferdi en Inge van stichting Namelok zijn, zoals elk jaar, momenteel weer voor 3 maanden in Kenia om hun imposante waterproject te werken.

Stichting Namelok bestaat sinds oktober 2005 en ontstond toen Ferdi en Inge naar het plaatsje Namelok (wat in het Masai "zoet" betekent) waren afgereisd. Dit dorp ligt in Kenia aan de grens van Tanzania. 

Ferdi: "Gedurende onze uitzending kwamen we er al vlug achter dat de plaatselijke bevolking leefde in grote armoede en niet kon beschikken over de meest elementaire levensbehoefte: water. Het brengen van geld naar dit gebied zou geen meerwaarde bieden. Wat ter plaatse nodig is zijn met name waterputten/waterpompen voor schoon drinkwater. Dat is wat wij met onze Stichting nu bijna vijftien jaar doen. En ook dit jaar staat er weer genoeg op de planning:
Zo willen we in Kwale (kustprovincie) twee elektriche pompen bij zeer diepe putten gaan plaatsen. Deze putten zijn ongeveer 130 meter diep, daardoor zijn de pompen extra prijzig. De eerste plaatsen we in een dorpje waar een jeugdgroep zeer betrokken is. Zij hebben vergevorderde voorbereidingen getroffen voor een landbouw project. De tweede pomp willen we gaan plaatsen bij een basisschool.

Als we tevreden zijn over de vorderingen bij de boeren in Matanya en Male, waar we het afgelopen jaar een futurepomp hebben geplaatst, gaan we dit project verder uitbreiden met 10 pompen. Daarnaast hebben we vanuit Nanyuki en Nyahururu nog een groot aantal aanvragen voor elektrische- of solarpompen. Gezien het ontvangen sponsorgeld in 2019 denken we zo'n tien pompen te kunnen plaatsen.
We zijn tevreden over de ontwikkelingen in Kenia. We hebben een boerengezin bezocht waar we vorig jaar een future solar pomp hebben geplaatst.
En het is mooi om te zien hoe de groentetuin is uitgebreid. De gewassen groeien geweldig. Als dank ontvingen we een kool uit eigen tuin (zie foto).
Mooi om te zien dat investeren in kleinschalige projecten ook écht werkt."

Voor een Stichting als Namelok is zichtbaarheid en naamsbekendheid natuurlijk erg belangrijk om donaties binnen te krijgen voor het realiseren van hun mooie projecten. Vandaar dat zij op zoek gingen naar een partij om hun website te moderniseren.

Inge: "We hebben in Cybox uit Boxmeer een prima partner gevonden. De afspraken zijn nog vanuit Nederland gemaakt, maar vanuit Kenia is er verder samengewerkt aan de vernieuwde site. En sinds maandag 23 december is deze site "in de lucht". We zijn super tevreden over het resultaat en de samenwerking. Prachtig dat dit vanuit Kenia zo soepel verliep; lang leve de moderne communicatie. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen op www.namelok.nl"


advertentie