Eerste en volgende generatie nemen HAHEBO over Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Eerste en volgende generatie nemen HAHEBO over

Geplaatst op: dinsdag 17 december 2019


Tien jaar na de verkoop van Handelsmij. HAHEBO nemen de oprichters en naamgevers HAHEBO weer over. Ditmaal vergezeld door de volgende generatie. Nino Hermans, de zoon van Pierre Hermans, wordt mede-eigenaar.

HAHEBO staat bekend om het in- en opkopen van inventarissen, voorraden, faillissements- en partijgoederen. Daarnaast staat HAHEBO sterk in de markt met de verkoop van nieuwe en gebruikte kantoor- en magazijninrichting.

Pierre Hermans en Philip van Haeren verkochten het bedrijf in 2010 om zich te kunnen richten op hun andere activiteiten, met name gericht op vastgoed. Daarnaast is Pierre Hermans samen met zijn zoon Nino vijf jaar geleden Hermans & Hermans Automotive Auctions gestart. Nu de gelegenheid zich voordeed om het ruim 38-jarige HAHEBO weer over te nemen, wilden de heren Hermans en van Haeren dit niet laten lopen.

Philip van Haeren licht toe: ”De verkoop was tien jaar geleden een bewuste keuze. Hoewel we afstand hebben gedaan van HAHEBO blijf je toch altijd een soort betrokkenheid voelen bij het bedrijf dat je zoveel jaar geleden zelf hebt opgericht. Hoewel we de naam graag voortzetten, was dit niet een beslissing vanuit sentiment. HAHEBO heeft voor ons altijd gestaan voor kansen zien en kansen pakken. Deze zakelijke kans konden we simpelweg niet laten lopen. De meeste activiteiten van HAHEBO, o.a. de tak kantoor- en magazijninrichting, draaien gewoon hartstikke goed.”

De overname concentreert zich op de vertrouwde locatie in Beugen. Voorraden op andere locaties worden nog afzonderlijk verkocht.
Voor Nino Hermans gaat nu onverwacht toch een jongensdroom in vervulling. “Als klein jongetje droomde ik altijd al dat ik later HAHEBO van mijn vader en Philip over ging nemen. Door de verkoop tien jaar geleden liep het allemaal net wat anders, al ontstonden hierdoor ook weer nieuwe kansen. Zo heb ik in 2015 samen met pa een nieuw bedrijf opgezet en we verkopen momenteel online meer dan 1.000 auto’s per jaar, wat ons zelfs een ‘FD Gazelle Award’ heeft opgeleverd. Ik ben erg enthousiast over deze overname en we gaan er de schouders met elkaar onderzetten om het succes van HAHEBO voort te zetten.”

“Dat optimisme”, besluit Pierre Hermans, ”dat zit bij beide families in het DNA”.

www.hahebo.com
advertentie