Maak het mee bij Schouwburg Cuijk Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Maak het mee bij Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 14 mei 2019


Maak het mee! Van de show van Tineke Schouten, een ontmoeting met een bekende schrijver tot de voorstelling van de dansschool van je kind. Schouwburg Cuijk wil nadrukkelijker een podium zijn van en voor alle inwoners van het Land van Cuijk. Een plek waar ruimte is voor iedereen, voor en achter de schermen.

Nieuw programma
Directeur Sjoerd Meijer is trots op het programma voor het nieuwe theaterseizoen 2019|2020 dat eind augustus van start gaat. Er is een gevarieerd aanbod van Bekende namen als Lenette van Dongen, de 3JS en Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt. Maar ook minder bekende als Jakop Ahlbom Company, LAVALU of De Partizanen.

“We weten inmiddels wat ons publiek graag ziet en hoort en houden daar rekening mee”, zegt Sjoerd Meijer. “We werken bovendien met gastprogrammeurs voor specifieke doelgroepen als jongeren en liefhebbers van jazz of klassieke muziek. De voorstellingen van Fresku, Fred van Leer en Nienke van der Plas zijn bijvoorbeeld ingebracht door het Kuuks Cultureel Jongerenplatform.”

Coproducties
De schouwburg zoekt nadrukkelijker de samenwerking met culturele organisaties en verenigingen in de vorm van coproducties. De schouwburg participeert in amateurvoorstellingen met kennis, techniek en pr. Meijer: “Door samen vorm te geven aan een voorstelling, brengen we ons podium binnen bereik van regionaal talent. Dat begint al bij de eindejaarsmusical van groep acht.”

Schouwburg Academy
Samen met de middelbare scholen Merletcollege in Cuijk en Metameer in Boxmeer werkt Schouwburg Cuijk aan een educatief programma voor de leerlingen. Zo komen er bijvoorbeeld aan theater gerelateerde workshops en trainingen op het gebied van licht- en geluidtechniek, een persbericht schrijven of spreken voor een groot publiek. De precieze invulling van de lespakketten is nog niet bekend.

Vaker live-muziek na afloop
Om van het theaterbezoek een zo compleet mogelijk avondje uit te maken is er komend seizoen nog meer te beleven rondom voorstellingen. Zo zijn er regelmatig inleidingen of interviews met artiesten en is er vaker live muziek na afloop. Ook de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten bij de schouwburg komt op veler verzoek terug. Er komt een geheel nieuwe kleine kaart met wisselende gerechten.

Van Pashouders naar Vrienden
Onze SchouwburgPashouders noemen we voortaan Vrienden. Hiermee komt de SchouwburgPas te vervallen. Om van de exclusieve voordelen te profiteren, meld je je aan als Vriend via schouwburgcuijk.nl/vrienden. Wie dit vóór 15 mei doet, krijgt bovendien toegang tot de Vroege Vogel Verkoop voor seizoen 2019|2020 die zaterdag 18 mei om 18.00 uur van start gaat.
Meer informatie via schouwburgcuijk.nl/vrienden

Start kaartverkoop
Het nieuwe programma wordt vanaf 14 mei huis-aan-huis verspreid in het Land van Cuijk. Iedereen met een sticker op de brievenbus kan het magazine gratis afhalen bij de schouwburg, de bibliotheken in het Land van Cuijk of het aanvragen via de website.
De kaartverkoop start dinsdag 21 mei om 18.00 uur via onze website en het bespreekbureau dat extra lang geopend is tot 21.00 uur.
Nieuwsgierig naar het programma? Vanaf zaterdag 11 mei uur kan je het alvast bekijken op onze website!

www.schouwburgcuijk.nl

advertentie