Schouwburg kiest Cuijks bedrijf als horecapartner Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Schouwburg kiest Cuijks bedrijf als horecapartner

Geplaatst op: donderdag 28 februari 2019


De Cuijkse cateraar LaVie is de nieuwe horecapartner van Schouwburg Cuijk. Begin deze maand werd de samenwerking officieel beklonken. Beide partijen omarmen de schouwburg als huis voor professionele voorstellingen, maar vooral ook voor lokale initiatieven, van carnaval tot harmonie, en van verjaardagsfeest tot koffietafel. 
Met name de ondersteuning van lokale initiatieven vormde een struikelblok in de samenwerking met Hutten, de vorige horecapartner van de schouwburg. Verschil van inzicht leidde eind vorig seizoen tot een breuk. “We hebben nu bewust gekozen voor een lokaal bedrijf, voor een sterke verbinding met de inwoners van het Land van Cuijk”, zegt Sjoerd Meijer, directeur van de schouwburg.

LaVie neemt de totale horeca van de schouwburg voor haar rekening, rondom professionele voorstellingen, sociaal culturele evenementen, maar ook zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Alle horecamedewerkers zijn per 1 februari in dienst getreden bij LaVie. Samen wordt enthousiast gewerkt aan een nog betere service en dienstverlening.

Heropening cafe

Inmiddels zijn ook de voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen in volle gang. Zo wordt inmiddels druk gewerkt aan de heropening van het GrandCafé van de schouwburg. Na de verbouwing was het enige tijd in gebruik als restaurant, maar vanaf volgend seizoen gaat het naar verwachting weer open als café. De schouwburg komt hiermee tegemoet aan de wens van het publiek.
“Uit onze publieksenquête komt duidelijk naar voren dat het TheaterCafé vaak te klein is voor het aantal bezoekers”, licht directeur van de schouwburg Sjoerd Meijer toe. “Zelf hebben we het aangrenzende café ook als een gemis ervaren.” De bedoeling is dat het café voor en na voorstellingen geopend is voor een hapje en drankje, al dan niet onder het genot van livemuziek.
advertentie