Erik Lanting wint de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2018 Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Erik Lanting wint de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2018

Geplaatst op: maandag 5 november 2018


Prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap voor Piet Verbeeten

Cuijk – De jury heeft Erik Lanting van H&P Supermarkt uit Siebengewald – afgelopen vrijdag 2 november in volle Schouwburg Cuijk – beloond met de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2018. De zilveren prijzen gaan deze editie naar Renske van den Berg van Renske Natuurlijke Diervoeding uit Cuijk en Geert Meulensteen van Mola BV uit Beugen.
Dit jaar is de publieksfavoriet Renske van den Berg van Renske Natuurlijke Diervoeding uit Cuijk. Piet Verbeeten uit Vierlingsbeek is dit jaar geëerd met de Prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap. Tout ondernemend Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft genoten van een avond vol entertainment, inspirerende gesprekken en natuurlijk het netwerkmoment na afloop.

Ieder jaar lukt het de selectiecommissie van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg weer om drie verrassende ondernemers te selecteren. Aan de jury dan de lastige taak om te beslissen wie zich Ondernemer van het Jaar mag noemen. Waarom ze voor de winnaar gekozen hebben?

Het juryoordeel over de winnaar van de Ondernemersprijs:
“Erik Lanting van H&P Supermarkt uit Siebengewald is een echte supermarkt-man, die vrij wil kunnen ondernemen Met zijn ervaring en gevoel ontwikkelt hij zijn eigen markt. Deze bevlogen ondernemer bepaalt zelf het aanbod en de prijs. Hij pakt kansen en accepteert bijbehorende risico’s. Zo blijft zijn supermarkt uniek en verrassend. Als éénling weet hij de weg in supermarktland en werkt samen waar dat voor hem van meerwaarde is.

Lanting heeft een duidelijke visie hoe hij Duitse klanten kan verleiden tot een bezoek. Daarbij denkt hij breder dan zijn eigen zaak. Hij heeft de ambitie om van de locatie in Siebengewald een volwaardig shoppingcenter te maken. Deze gepassioneerde ondernemer heeft een concept ontwikkeld dat toegepast kan worden in andere grensgebieden.”

Ook waren er lovende woorden voor de zilveren prijs-winnaars:
“Renske van den Berg van Renske Natuurlijke Diervoeding uit Cuijk werkt vanuit haar hart voor dieren. Honden en katten zijn haar klanten; die moeten gezond zijn en blijven. Ze streeft ernaar om steeds nieuwe diervoedingsproducten van superieure kwaliteit op de markt te brengen. Als ontwikkelaar van de recepten is ze innovatief en kijkt heel goed naar ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid, zowel voor mens als dier.

Haar ambitie is dat baasjes geen hondenvoer kopen maar ‘Renske’s verzorging’. Ze wil een serieuze concurrent zijn in de top 3 van grootste merken. Ze is op dit moment zoekende hoe dit kan worden gerealiseerd. Deskundigheid op het gebied van marketing kan daarbij helpen.”
“Geert Meulensteen van Mola uit Beugen is een ondernemer die werkt op basis van wederzijds vertrouwen. Hij gunt zijn afnemers exclusiviteit en zijn leveranciers een eerlijke prijs. Hij krijgt daarvoor productideeën en technologische kennis terug. Hij ziet kansen en durft risico’s te nemen. Daarnaast is hij maatschappelijk betrokken.

Daar waar de organisatie kennis te kort komt, schakelt hij externen in. Zelf durft hij zich ook kwetsbaar op te stellen. Hij maakt op een goede manier gebruik van de kennis en kunde van anderen om samen zijn doelen te realiseren. Meulensteen is bescheiden, neemt weloverwogen besluiten en is in staat om Mola naar een hoger niveau te leiden.”
advertentie