Bouw nieuwe geavanceerde productiefaciliteit MSD in Boxmeer gestart Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Bouw nieuwe geavanceerde productiefaciliteit MSD in Boxmeer gestart

Geplaatst op: vrijdag 21 september 2018


MSD Animal Health, één van de wereldleiders in vaccins voor dieren, is begonnen met de bouw van een geavanceerde productiefaciliteit in Boxmeer, voor steriel vullen en vriesdrogen van vaccins.

Boxmeer is één van de locaties van het bedrijf voor de ontwikkeling en productie van veterinaire vaccins. De locatie maakt deel uit van een productienetwerk in Nederland, inclusief bestaande productie- en onderzoeksfaciliteiten in Boxmeer en De Bilt, dat de wereldwijde leidende positie van het bedrijf voor vaccins voor dieren ondersteunt.

"We zijn enthousiast over de mogelijkheid om deze faciliteit toe te voegen op onze locatie en onze aanwezigheid in de regio uit te breiden", aldus Philip Grose, site director van MSD Animal Health, Nederland. "We richten ons op het leveren van innovatieve vaccins om de gezondheid van dieren te verbeteren en te voldoen aan de behoeften van de klant, en deze investering weerspiegelt onze inzet."

Vaccins spelen een belangrijke rol bij de bescherming van de dier- en volksgezondheid. Tijdige en effectieve vaccinatie vermindert de incidentie en ernst van de ziekte, waardoor een efficiënte productie van landbouwhuisdieren mogelijk wordt. Vaccins hebben ook een significante invloed op de gezondheid van huisdieren, met het voorkomen van ernstige ziekten en door hen te helpen om een langer en gezonder leven te leiden.

De nieuwe productiefaciliteit, die naar verwachting over een paar jaar operationeel zal zijn, biedt productiecapaciteit voor steriel vullen en vriesdrogen van vaccins en geeft MSD Animal Health extra mogelijkheden om aan de groeiende vraag te voldoen. Gevriesdroogde vaccins zijn niet alleen duurzamer; ze zijn ook gemakkelijk toe te dienen.

"We zijn toegewijd aan het uitbreiden van productiemogelijkheden en -capaciteit om aan de groeiende vraag naar onze producten te voldoen", aldus Joseph Morrissey, Senior Vice President van Animal Health Manufacturing, MSD Animal Health. "Onze investering in zowel de nieuwe biologische faciliteit in Krems, Oostenrijk als in Boxmeer positioneert ons bedrijf voor een sterke langetermijngroei."

MSD Animal Health blijft ook investeren in de uitbreiding van de bestaande productiefaciliteiten op de locaties Boxmeer en De Bilt. De locatie in Nederland heeft momenteel 1.500 medewerkers, voornamelijk in onderzoek en ontwikkeling en productie. De nieuwe faciliteit zal naar verwachting plaats gaan bieden aan ongeveer 100 medewerkers.

De nieuwe faciliteit in Krems wordt momenteel gerenoveerd en is in de komende jaren klaar voor productie.

Over MSD Animal Health

Al meer dan een eeuw is MSD, als grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland, actief betrokken bij gezondheid voor mensen én dieren. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten werken we mee aan een gezonde wereld. MSD Animal Health, een divisie van Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., USA, is de wereldwijd opererende diergezondheidsdivisie van MSD. Door middel van haar inzet voor de Wetenschap van Gezondere Dieren™, biedt MSD Animal Health dierenartsen, boeren, huisdiereigenaren en overheden één van de breedste assortimenten van veterinaire geneesmiddelen, vaccins en services. MSD Animal Health zet zich in om de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren in stand te houden en te verbeteren. Zij investeert in een dynamisch en uitgebreid R&D netwerk en een moderne, mondiale distributieketen. MSD Animal Health is in meer dan 50 landen aanwezig met eigen vestigingen, terwijl haar producten op meer dan 150 markten beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.nl of volg ons op LinkedIn. Vacatures zijn te vinden op werkenbijmsd.nl.