Land van Cuijk krijgt twee centrales voor glasvezel Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Land van Cuijk krijgt twee centrales voor glasvezel

Geplaatst op: donderdag 23 augustus 2018


In Wanroij en St. Anthonis werden op 23 augustus twee glasvezelcentrales geplaatst aan het Paddenpad en Den Hoek. Vanuit deze centrales gaan de glasvezelkabels naar alle woningen en bedrijven in St. Anthonis. Met behulp van een hijskraan werden de PoP-stations (Point of
Presence) op zijn plaats gezet en wethouder Raemaekers mocht de officiële handeling verrichten in Wanroij. Bovendien werden leerlingen van Basisschool de Sprong in Wanroij en andere voorstanders van glasvezel, uitgenodigd om getuige te zijn van de plaatsing.

PoP-station
Een PoP-station is een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van het glasvezelnetwerk in St.Anthonis. De glasvezelcentrale is geen grote mast, maar lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. Vanuit dit punt gaan de glasvezelkabels naar alle woningen en bedrijven in St. Anthonis. De aanleg van deze glasvezelcentrales is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in het Land van Cuijk.

Glasvezelles
Om de jeugd van Wanroij te betrekken bij de werkzaamheden, kregen de leerlingen van Basisschool de Sprong een speciale les over glasvezel. Tijdens de les leerden zij alle belangrijke informatie over het netwerk. De Grote Glasvezel Quiz geeft antwoord op vragen als: wat is glasvezel, waarom is het zo snel en hoe wordt het gemaakt.

Publiekelijke aangelegenheid
E-Fiber nodigde niet alleen de basisschoolleerlingen uit om aanwezig te zijn bij de officiële plaatsing in Wanroij. Ook voor glasvezelsupporters stond er koffie en thee klaar bij de installatie van het eerste huisje in het Land van Cuijk. Voor meer informatie en alle vorderingen rondom de aanleg kunt u kijken op iedereenglasvezel.nl/landvancuijk/
advertentie