Infrascoop koploper in sociaal ondernemen Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Infrascoop koploper in sociaal ondernemen

Geplaatst op: donderdag 23 augustus 2018


PSO-certificaat voor het eerst uitgereikt in de gemeente Cuijk

Het Cuijkse bedrijf Infrascoop loopt voorop in sociaal ondernemen. Er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en Infrascoop werkt het liefst samen met organisaties die deze mensen ook in dienst nemen. Binnen Cuijk is Infrascoop het eerste bedrijf dat het volledige PSO certificaat Sociaal Ondernemen heeft behaald. Wethouder Maarten Jilisen van gemeente Cuijk reikte het certificaat aan Infrascoop uit.

Het doel van de PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen/Keurmerk van TNO) is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen bedrijven door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van de gevraagde Social Return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij bedrijven die ook met de PSO-certificering bezig zijn of reeds hebben behaald. Het uiteindelijke doel van sociaal ondernemen is om steeds meer mensen aan het arbeidsproces te laten deelnemen zodat mensen zich niet buitengesloten hoeven te voelen.

Met haar vooruitstrevende beleid is Infrascoop er in geslaagd om daadwerkelijk meerwaarde te creëren op het terrein van sociaal ondernemen. Dit biedt voordelen voor zowel het bedrijf, de medewerkers en in breder verband ook de lokale samenleving.

www.infrascoop.nl

advertentie