Revitalisering van 60-jarig Landal De Vers Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Revitalisering van 60-jarig Landal De Vers

Geplaatst op: dinsdag 10 juli 2018


Investering van 29 miljoen in renovatie en nieuwbouw

Revitalisering van 60-jarig Landal De Vers is ‘huzarenstukje’

Tot eind 2019 wordt er op vakantiepark Landal De Vers in Overloon fors geïnvesteerd in nieuwe vakantiewoningen, in renovatie en verluxing en in betere voorzieningen voor gasten. Op het park spreken ze van een ‘huzarenstukje’, want al voor deze zomer is het eerste grote deel van de werkzaamheden aan de bungalows afgerond. Volgend jaar zomer volgt het laatste deel en is het park, dat dit jaar het 60-jarig bestaan viert, flink gemoderniseerd en toekomstbestendig.

Landal De Vers is een bosrijk familiepark op de grens van Brabant en Limburg, vlakbij het Oorlogsmuseum en andere toeristische attracties. Men wil het bosrijke karakter graag behouden, maar tegelijk de bestaande doelgroepen van gezinnen met en zonder kleine kinderen uitbreiden. “We zien dat gasten om meer luxe vragen en ook is er meer vraag naar grotere accommodaties, bijvoorbeeld voor driegeneratievakanties. De karakteristieke bouwstijl van de woningen past naadloos in deze regio,” aldus General Manager Kees Buijs van Landal De Vers. “Nagenoeg het hele park wordt aangepakt, zodat we straks een nieuw licht en fris vakantiepark hebben dat er weer jaren tegenaan kan.”

Meer buitenleven
Achter het zwembad worden 45 bestaande bungalows vervangen door gloednieuwe en sfeervolle 6-8 persoonsbungalows met een hoog niveau van comfort: zeer compleet ingericht, met luxe sanitair en moderne inbouwkeuken. Een aantal woningen heeft een veranda met loungebank, BBQ en buitenkachel waarmee gasten meer kunnen buitenleven. Ook worden dertig nieuwe 4-persoonwoningen gebouwd en worden twintig 2-persoons woningen compleet gerenoveerd. Aan de zuidzijde van het park krijgen negentien 4-persoons woningen een upgrade, waarbij het sanitair, keuken en complete inrichting van de woningen worden vervangen.
De 2-, 6- en 8-persoonswoningen zijn voor de zomer gereed en beschikbaar voor de verhuur.

Ambities
Buijs: “Twee jaar na het nieuwe zwembad hebben we samen met de woningeigenaren bekeken hoe we het centrumgebouw nog beter kunnen laten aansluiten op het straks nagenoeg geheel vernieuwde park.
Een project van dergelijke omvang is een gigantische operatie, zowel bouwtechnisch als logistiek. Er zijn veel verschillende partijen bij betrokken zoals de woningeigenaren en architect Frans van Unnik. Jan Oosterhout B.V en Bouwmij Janssen zijn verantwoordelijk voor de nieuwbouw. Het is een prachtig voorbeeld hoe je door samenwerking een mooi resultaat kunt bereiken. Van de circa 200 woningen op het park hebben we er straks 175 aangepakt.”

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks is een toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken en exploiteert 86 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.350 campingplaatsen.
Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat.

www.landal.com