Belangrijke stap ontwikkeling Centrumplan Mill; Maaslandblok Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Belangrijke stap ontwikkeling Centrumplan Mill; Maaslandblok

Geplaatst op: donderdag 30 november 2017


Waar eerder Hema en terStal al hun handtekening hadden gezet, heeft nu ook Kruidvat, het huurcontract voor een winkel in het Maaslandblok in Mill getekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet tot verdere ontwikkeling van dit bouwproject en daarmee met de voortgang van het Centrumplan Mill

In Mill wordt stap voor stap gewerkt aan de herinrichting en revitalisering van het centrum. Daartoe is het Centrumplan Mill (voortaan: centrumplan) opgesteld dat beoogt een toekomstbestendig centrum te creëren met een economische vitaliteit voor de lange termijn. Het centrumplan bestaat uit diverse deelgebieden die één voor één ontwikkeld worden. In het centrumplan werkt de gemeente Mill en Sint Hubert samen met Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Mill B.V. (OCM B.V.). Deze combinatie bestaat op haar beurt weer uit Rialto Vastgoedgoedontwikkeling en Woningcorporatie Mooiland. Er zijn inmiddels al verschillende deelgebieden gerealiseerd: de bouw van het Sociaal Cultureel Centrum ‘Myllesweerd’, één blok van twee-onder-een-kapwoningen aan de Bernhardstraat en het nieuwe Raboblok aan de markt (commerciële ruimte en 18 huurappartementen van Mooiland). Ook de herinrichting van de openbare ruimte in de Kerkstraat, het plein voor en naast de kerk, een gedeelte van de Stationsstraat, de Burgemeester Verstraatenlaan en het marktplein zijn inmiddels uitgevoerd.

Een belangrijk deelgebied in het centrumplan is het zogenaamde Maaslandblok aan het marktplein. Dit Maaslandblok bevat ongeveer 1.400 m² (bruto) vloeroppervlak aan winkel- en overige commerciële ruimten. Daarboven zijn vijftien sociale huurappartementen van Mooiland gepland en aan de Julianastraat extra parkeerplaatsen. Bij dergelijke projecten is het gebruikelijk dat tot verdere ontwikkeling wordt overgegaan nadat er duidelijkheid is over de verhuur (tenminste een substantieel deel) en de verkoop van de winkelruimten. Nu de handtekeningen van Kruidvat, terStal en Hema definitief binnen zijn, is de verhuurbaarheid gegarandeerd. Hoewel er nog 250 m2 aan commercieel vloeroppervlak te verhuren is, gaan partijen nu verder om een eindbelegger (koper) te zoeken voor het commercieel deel van het Maaslandblok. Daartoe zijn inmiddels de eerste stappen gezet.


advertentie