Sleuteloverdracht nieuwe huurwoningen Cuijkse Cantheelen Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Sleuteloverdracht nieuwe huurwoningen Cuijkse Cantheelen

Geplaatst op: donderdag 5 oktober 2017


Parel aan de Maas met fraai uitzicht voor huurders van Mooiland. 

Een bijzonder moment voor kersverse huurders én voor woningcorporatie Mooiland. Dat was maandag 2 en dinsdag 3 oktober de sleuteloverdracht van 54 nieuwe huurwoningen in appartementencomplex Vicus aan de Cuijkse Cantheelen. Het complex is een blikvanger van jewelste en biedt prachtige uitzichten op de Maas, de uiterwaarden en het landschap daarachter. 'Geweldig!' en 'Wat een uitzicht!' waren dus veelgehoorde reacties van de enthousiaste nieuwe huurders.

De sleuteloverdracht is een feestelijke stap in de ontwikkeling van de Cuijkse Cantheelen. Die ontwikkeling bestaat uit zes fasen, waarvan complex Vicus de derde fase is. Het gaat om 54 driekamerappartementen in een carré, verdeeld over vier etages. De bouwwerkzaamheden begonnen twee jaar geleden. Het hoogste punt werd afgelopen maart bereikt. Het uitzicht vanaf dat hoogste punt is uniek te noemen. De bewoners kunnen straks elke dag weer van dat panorama genieten.

Ambitieus

Mooiland sluit met de sleuteloverdracht weer een deel van de meest ambitieuze en grootschalige nieuwbouwprojecten van de afgelopen jaren af. "Dit is zonder meer een parel aan de Maas, waarop we bij Mooiland heel trots zijn. We leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid van voldoende huurwoningen in Cuijk en omgeving", zegt Martin van Boswinkel, directeur Vastgoed bij Mooiland.

Thuis geven
Mooiland is er om thuis te geven in de vorm van voldoende betaalbare en duurzame sociale huurwoningen in Noordoost-Brabant. Eveneens in Cuijk overhandigen we volgende week bijvoorbeeld vijftien huurwoningen in De Valuwe, nadat we in diezelfde wijk eerder al tientallen huurwoningen opleverden. In Vorstenbosch vierden we in september bovendien samen met huurders de oplevering van tien duurzame huurwoningen.

Verbinding met centrum
Met ingang van de oplevering van Vicus sluit de nieuwe straat Cantheelen aan op de kruising Deken van de Ackerhof - Kerkstraat. Zo ontstaat een belangrijke verbinding met het centrum van Cuijk.

Fases Cuijkse Cantheelen

Met de voltooiing van fase 3 is project de Cuijkse Cantheelen nog niet af. In fase 4 tot en met 6 verrijzen er wederom tientallen woningen in diverse segmenten. De bouwwerkzaamheden voor fase 4 beginnen naar verwachting in 2019.

Over Mooiland

Thuis geven als volwaardige woningcorporatie is onze belangrijkste opgave voor de komende jaren. We willen een corporatie zijn die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. En een corporatie die herkenbaar, aanspreekbaar en bereikbaar is voor huurders en partners. Die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk. In Noordoost-Brabant zijn wij die volwaardige woningcorporatie. Noordoost-Brabant is ons 'kerngebied'.
advertentie