Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Theater Na De Dam

Donderdag 20 april speelt in Oelbroeck ‘Theater Na De Dam’. Met Theater Na De Dam wordt in verschillende theaters in Nederland elk jaar op 4 mei stilgestaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Het idee is dat makers en spelers uit heel Land van Cuijk in 2024 meedoen aan deze landelijke theateractie. En dat in de toekomst dit initiatief lokaal gedragen én georganiseerd wordt op zoveel mogelijk plekken in onze gemeente.

 

Om iedereen die dit initiatief omarmt te informeren wordt na afloop van de voorstelling, die eerder in Schouwburg Cuijk is uitgevoerd, informatie gegeven over het idee, het proces, de werkwijze en de ervaringen van deze voorstelling.


Voor deze avond zijn makers, spelers en muzikanten uit het Land van Cuijk uitgenodigd, maar het is als vanzelfsprekend ook voor publiek gratis toegankelijk.


De voorstelling bestaat uit losstaande scènes die samen het landelijk herdenkingsthema uit 2021 weergeven. Zo komt o.a. het Auschwitzproces aan bod, waarbij oorlogsmisdadigers die actief waren in het concentratiekamp werden terechtgesteld. De livemuziek tussendoor vormt een verlichting, een rustmoment, om zo de avond niet te zwaar te maken.

Tickets (verplicht) voor de gratis voorstelling.

Datum

20  donderdag 20 april 2023 om 20.00 uur

Website en social links

Adres

oelbroeck

breestraat 1d

5845 AX Sint Anthonis