Meneer Boom en vrienden

Educatieve en interactieve theatervoorstelling over de natuur voor kinderen van 4 - 10 jaar waarmee ik door Nederland en Vlaanderen fiets.

Missie

Ik ben ervan overtuigd dat we een wereld kunnen opbouwen waarin we in harmonie met de natuur leven. Dit optimisme bracht mij ertoe om voor kinderen, de toekomstige hoeders van onze natuurlijke hulpbonnen, een muziektheatervoorstelling te maken met als motto: ‘we helpen de natuur, de natuur helpt ons’.

Met de voorstelling wil ik kinderen laten zien hoe de bomen, de bodem, het water, de zee en de bijen voor ons zorgen en wij meer ons best kunnen doen om voor hen te zorgen.

Over

De voorstelling Meneer Boom en vrienden begint met een eenzame boom die op zoek is naar nieuwe bomen. Hij haalt daarvoor kinderen uit het publiek, spreekt en zingt met hen over wat de bomen voor mensen doen.

In de scène hierna kruipt er een regenworm over het speelvlak en spreekt Meneer Boom met de kinderen over regenwormen en de kringloop die zich in de bodem afspeelt.

Na een goocheltruc over het wonder van het water dat alles doet groeien en bloeien, nodigt Meneer Boom kinderen uit om met hem ‘de zee’ te spelen. In deze scène is de plastic soep en wat we ertegen kunnen doen het onderwerp.

De laatste scène gaat over de bijen, wat zij en andere insecten voor ons doen en hoe we beter voor hen kunnen zorgen.

In een rap en een refrein dat we samen zingen, vat Meneer Boom de voorstelling nog eens samen.

De voorstelling duurt ongeveer één uur.

Ticketverkoop vanaf 24 april 2022. www.graancirkeloploo.com

Datum

21  zondag 21 augustus 2022 om 11.00 uur

Website en social links

www.graancirkeloploo.com

Adres

Openluchttheater "de Speultuin"

Blauwstraat 7C

5841 CA Oploo