Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ullingsche bergen

Wandelen in de Staatsbossen vanaf De Heksenboom. De lente heerst al lang weer in het land en dus is het tijd om de stand van zaken in de bossen van Sint Anthonis eens onder de loep te nemen. We hebben een zachte winter achter de rug en nu het lente is popelt de natuur weer: alles groeit en bloeit.In het Sint Anthonisbos staat veel uit grove den. En omdat we een hele zachte winter achter 

de rug hebben, loopt de natuur wat voor. Het is daarom wellicht mogelijk om de minuscule bloemen van de grove den al waar te nemen.Normaal bloeien deze bomen in mei/juni. Zoals je wellicht weet duurt het vervolgens meer dan twee jaar voor het zaad van een grove den rijp is. We zullen dit proces nader bekijken. 


Verder maken we een mooie wandeling door de ontluikende natuur die zeker de moeite waard zal zijn. We beginnen de wandeling om 10.00 uur met een kopje koffie of thee, en eindigen met een kop heerlijke soep. De kosten daarvoor zijn € 7,25, te betalen voor de wandeling aan restaurant De Heksenboom. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is ongeveer 4 km lang. De paden zijn onverhard, draag dus goede wandelschoenen; de route is niet toegankelijk voor rolstoelers. Honden zijn niet toegestaan. 


Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend per mail via mariusjanssen@gmail.com. Na aanmelding krijgt u een bevestiging of bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden kan tot zaterdag 30 april 12:00 uur. Tot dan!

Datum

1  zondag 01 mei 2022 om 10.00 uur

Adres

De Heksenboom

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis