Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nacht van de Nacht

Overal in Nederland is er ‘s nachts lichtvervuiling. Te veel licht in de nachturen heeft nadelige gevolgen voor mensen en dieren. We kunnen lichtvervuiling samen verminderen door buitenverlichting te verminderen.

Om daar aandacht voor te vragen, organiseren de Natuur- en Milieufederaties ieder jaar de Nacht van de Nacht. De gemeente Sint Anthonis doet ook weer mee. In de openbare ruimte wordt in de nacht van 30 op 31 oktober waar dit veilig kan, de verlichting uitgeschakeld en de dorpshuizen in onze gemeente verminderen hun verlichting.

 

Doet u ook mee?

U kunt bijvoorbeeld uw buitenverlichting verminderen en u kunt meedoen aan een van de mooie avond- en nachtactiviteiten die aangemeld zijn bij www.nachtvandenacht.nl, bijvoorbeeld aan de avondwandeling door de bossen van Sint Anthonis.  

 

Begeleide avondwandeling Staatsbossen van Sint Anthonis

Het bos beleef je op een andere manier als het donker is. Hiernaast beleven we hoe donker het nog is of juist niet en wat horen we aan omgevingsgeluiden. Welke dieren zijn er ’s nachts actief?


Op zaterdag 30 oktober nemen de gidsen van de excursiewerkgroep van IVN “de Maasvallei” u mee voor een wandeling in de “donkere” Staatsbossen van Sint Anthonis. De zon gaat om 17.15 uur onder dus wanneer de eerste groep vertrekt om 18.45 uur is het al redelijk donker.

De maan staat in het laatste kwartier en straalt nog en beetje licht naar de aarde. Het bos beleef je op een andere manier als het donker is. Hiernaast beleven we hoe donker het nog is of juist niet en wat horen we aan omgevingsgeluiden. Welke dieren zijn er ’s nachts actief?


We hopen natuurlijk op een heldere avond zodat we u kunnen wijzen op de dan zichtbare planeten en sterren. Bij de koffie/thee kraam staan enkele telescopen waar u mee naar de maan en planeten kunt kijken. Op de route die we wandelen komt u ook een verhalenvertelster tegen. Benieuwd wat die te vertellen heeft? Meld u dan aan!

Liever geen zaklampen, voor calamiteiten heeft de gids een zaklamp.

Ga voor meer informatie en om u aan te melden naar www.nachtvandenacht.nl/activiteiten

 

 

 

Datum

30  zaterdag 30 oktober 2021 om 18.45 uur

Website en social links

www.nachtvandenacht.nl

Adres

Staatsbossen

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis