Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dodenherdenking 2021 Grave

Esmée Drentje en burgmeester Toon van Asseldonk spreken bij Dodenherdenking 2021 in Grave


Voor het tweede jaar zal de dodenherdenking in Grave sober en zonder belangstellenden zijn. Dinsdag 4 mei zal Omroep Land van Cuijk deze om 19:30 uur uitzenden.


De 11 jarige Esmée Drentje is dit jaar te gast bij de afgeslankte dodenherdenking die traditioneel protocollair begeleid wordt door Leo Burgers, de Gewalter van de Cloveniers of Schutterye tot Grave. Samen met burgemeester Toon van Asseldonk en de wethouders Anja Henisch en Theo Lemmen worden kransen gelegd bij de monumenten aan het carriliontoren, de Synagoge in de Oliestraat en bij het monument ter nagedachtenis aan oud-burgemeester Louis Ficq. Deze burgemeester werd tijdens de tweede wereldoorlog op 3 februari 1944 door de Duitse bezetter gearresteerd wegens openlijke getuigenis voor Vaderland en Vorst. Hij stierf later in het concentratiekamp Dachau op 9 maart 1945 en ligt begraven op de Rooms-katholieke Begraafplaats van Grave. Wethouder Henisch legt een krans bij dit document, waarna Esmée een gedicht voordraagt van Floortje Agema en Burgemeester Van Asseldonk een herdenkingsgedachte deelt.


Deze herdenking zal worden uitgezonden op 4 mei om 19:30 uur en zal circa een kwartier duren. Deze uitzending is o.a. te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475, en streaming via de website en het YouTube kanaal van 0486tv.

Datum

4  dinsdag 04 mei 2021 om 19.30 uur

Website en social links

omroeplvc.nl

Adres

Omroep Land van Cuijk

Breestraat 1-D

5845 JJ Sint Anthonis

advertentie