Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Sledehonden in de Boswachterij Sint Anthonis

In het weekend van 30 november en 1 december 2019 komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst in Noord-Brabant. Zij zijn daar aanwezig om deel te nemen aan de Prins Karrenwedstrijd. Het is niet voor het eerst dat daar een wedstrijd georganiseerd wordt en het belooft weer een heel spektakel te worden. Staatsbosbeheer is gedurende dit weekend groene gastheer.


Zowel op zaterdag als zondag wordt er van 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. gestart, in diverse klassen, variërend van één hond tot meer dan acht. De sledehonden trekken karren of steps, of lopen samen met de musher (menner van een sledehondenteam) over een afstand van 4 tot 32 km. Een groot aantal teams zal aan de start verschijnen. Op zaterdagmiddag om 15.00 u. zijn er ook kinderrennen: de jongste mushers laten dan hun kunnen zien.


Karrenwedstrijden worden vaak gebruikt als voorbereiding op wedstrijden in de sneeuw. Aan deze wedstrijd doen onder meer Siberische husky’s, Samojeden, Alaskan Malamutes, en Groenlandse honden mee. Dit zijn honden die van oudsher in de poolstreken gebruikt worden om de slee te trekken. De honden worden, als zij niet aan de wedstrijd mee doen, aan een stake-out gehouden. Dat is een lange lijn met zijlijntjes waaraan een aantal honden kan worden vastgezet. 


De wedstrijd wordt gehouden op en rond Groepskampeerterrein ‘De Beugense Peel’ in Landhorst. Bezoekers zijn beide dagen van harte welkom om de wedstrijd te zien en de honden aan de stake-out te bewonderen. Wie van plan is zijn eigen hond mee te nemen, wordt verzocht deze aangelijnd te houden en daarmee enige afstand van parcours en sledehonden te bewaren. Wij raden bezoekers aan om vroeg te komen.


Op beide dagen is de toegang gratis. 


De Prins Karrenwedstrijd wordt georganiseerd door de Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC), een vereniging van mushers die de sledehondensport in al haar variaties beoefent en promoot.

Zij organiseren deze wedstrijd in samenwerking met hoofdsponsor Prins Petfoods. Voor informatie over de sledehondensport en wedstrijden kunt u terecht op de website.Momenten

30  zaterdag 30 november 2019 om 09.00 uur
1  zondag 01 december 2019 om 09.00 uur

Website en social links

dassc.nl

Adres

Groepskampeerterrein ‘De Beugense Peel

Beugense Bossen 1

5445 NS Landhorst

advertentie