Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Derde gratis workshopreeks Positieve Gezondheid gaat van start

Wat is gezonde voeding? Huisarts geeft tips in de bieb.


In mei en juni kunnen inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen in de bieb terecht met vragen over gezond eten. Dan start in alle bibliotheken in de regio de nieuwe workshopsreeks ‘Gezonde Voeding’. Na de succesvolle series ‘Goed slapen’ en ‘Je Energiek Voelen’ gaan de huisartsen van Syntein opnieuw in gesprek met inwoners uit de gemeente waar ze praktijk voeren. In totaal komen er tot eind 2019 vier onderwerpen aan bod.


Geen pillen, maar paprika’s

De helft van de Nederlanders kampt met overgewicht of obesitas, dat blijkt uit cijfers van het CBS en RIVM. Dit brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals suikerziekte en hartkwalen. Huisartsen merken dit in hun spreekkamers. Ook zien ze steeds vaker overgewicht bij kinderen en jongeren. Een ongezonde leefstijl is hier meestal oorzaak van. Zorgen voor een gezond voedingspatroon verdient daarom aandacht. Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding en hoe herkent u dit in de supermarkt?


In gesprek met de huisarts

Tijdens deze gratis workshop geeft de huisarts waardevolle, praktische informatie waarmee u zelf uw voedingspatroon kunt verbeteren. Daarnaast vertellen de vaste gespreksleiders meer over de principes van ‘Positieve gezondheid’ en is er volop ruimte om ervaringen en tips te delen met andere deelnemers. De workshop is hierdoor een goede mix van theorie en praktijk over een onderwerp waarmee veel mensen worstelen.    


Samenwerken

Syntein en BiblioPlus maken beiden deel uit van het Netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei. Onder andere middels de workshops geven ze samen concreet invulling aan Positieve Gezondheid. De thema’s van de workshops zijn door burgers zelf gekozen.


Waar en wanneer

De data in de reeks ‘Gezonde Voeding’ zijn:


Sint Anthonis Dinsdag 7 mei

Boxmeer Donderdag 16 mei

Gennep Dinsdag 21 mei

Bergen Dinsdag 28 mei

Cuijk Donderdag 13 juni


Alle workshops zijn van 19:30 tot 21:00 uur in de  bibliotheken van de betreffende gemeente.


Aanmelden

Deelname aan de workshop is gratis en aanmelden kan eenvoudig via de website van BiblioPlus. Ga naar Biblioplus.nl en klik op ‘Activiteiten’.Datum

7  dinsdag 07 mei 2019 om 19.30 uur

Website en social links

biblioplus.op-shop.nl

Adres

Bieb Sint Anthonis

Remmensberg 29

5845 DD Sint Anthonis

advertentie