Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Sledehonden in de Boswachterij Sint Anthonis

In het weekend van 1 en 2 december 2018 komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst in Noord-Brabant. Het is de zevende keer dat daar een wedstrijd georganiseerd wordt en het belooft weer een heel spektakel te worden. Staatsbosbeheer is gedurende dit weekend groene gastheer. Zowel op zaterdag als zondag wordt er van 9.30 uur tot ongeveer 13.00 uur gestart, in diverse klassen, variërend van één hond tot meer dan acht. De sledehonden trekken karren of steps, of lopen samen met de musher (menner van een sledehondenteam) over een afstand van 4 tot 32 km. Er worden zo’n 90 teams verwacht.


Op zaterdagmiddag om 15.00 u. zijn er ook kinderrennen: de jongste mushers laten dan hun kunnen zien. Karrenwedstrijden worden vaak gebruikt als voorbereiding op wedstrijden in de sneeuw. Aan deze wedstrijd doen onder meer Siberische husky’s, Samojeden, Alaskan Malamutes, en Groenlandse honden mee. Dit zijn honden die van oudsher in de poolstreken gebruikt worden om de slee te trekken. De honden worden, als zij niet aan de wedstrijd mee doen, aan een stake-out gehouden. Dat is een lange lijn met zijlijntjes waaraan een aantal honden kan worden vastgezet.

De wedstrijd wordt gehouden op en rond Groepskampeerterrein De Beugense Peel. Bezoekers zijn beide dagen van harte welkom om de wedstrijd te zien en de honden aan de stake-out te bewonderen. Wie van plan is zijn eigen hond mee te nemen, wordt verzocht deze aangelijnd te houden en daarmee enige afstand van parcours en

sledehonden te bewaren. Wij raden bezoekers aan om vroeg te komen.

Op beide dagen is de toegang gratis. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC), een vereniging van mushers die de sledehondensport in al haar variaties beoefent en promoot.

Momenten

1  zaterdag 01 december 2018 om 09.30 uur
2  zondag 02 december 2018 om 09.30 uur

Website en social links

dassc.nl

Adres

De Beugense Peel

Beugense Bossen 1

5445 NS Landhorst

advertentie