Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gerard Alderliefste & Friends Ticketverkoop vanaf 24 april 2022

U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.


Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen uw theater in, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van onder meer accordeon en viool, wordt u meegenomen door het joie de vivre en door de liefde voor muziek en voor de Franse taal.


Het verbond tussen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van verjaardagfeestjes als jongen thuis, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man, van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.


Nee, er is niet veel veranderd sinds die begin jaren: non, non, rien n’a changé. Dat nummer, net uitgebracht als single, zal dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire’. Julien Clerc en het swingende ‘Elle voulait qu’on l’appelle Venise,’ evenmin. Veder kunt u uitzien naar nieuwe vertolkingen van o.a. Piaf, Stromae en Gérard Lenorman.


Histoire: Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000. Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.


Gerard Alderliefste – zang, gitaar

Kees Post – contrabas

Bob Schimscheimer – drums

Michel van Kemenade – piano/toetsen

Maria Eldering – viool

Rob Stoop – accordeon

Bregje hermans – backing vocals

Rosanne Alderliefste – backing vocals


Ticketverkoop via de website vanaf 24 april 2022.

Datum

24  vrijdag 24 juni 2022 om 20.30 uur

Website en social links

www.graancirkeloploo.com

Adres

Openluchttheater "de Speultuin" Oploo

Blauwstraat 7c

5841 CA Oploo