Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Start cursusreeks Dhammakaya meditatie

Op 5 september start een reeks van meditaties in de Dhammakaya traditie op dinsdagavond (live) of donderdagavond (herhaling online) met elke bijeenkomst enige toelichting op meditatie en de rol daarvan in het Boeddhisme. De avonden zijn ook afzonderlijk te volgen.


In de reeks worden basisideeën behandeld die belangrijk zijn bij het integreren van meditatie en mindfulness in je dagelijks leven, zoals: aandacht ontwikkelen, visualiseren in meditatie, meditatie en wetenschap, de psychologie van de meditatie, meditatie integreren in je dagelijks leven, hindernissen bij meditatie, liefdevolle vriendelijkheid, ontwikkelen van gelijkmoedigheid, stadia van Dhammakaya meditatie, etc.


Wat slaap is voor het lichaam, is meditatie voor de geest; het brengt rust en een frisse blik op de werkelijkheid en je betrokkenheid op anderen.


Zie voor het programma en de exacte data https://www.stichting-dhammakaya.nl/nl/2023/08/13/cursus-introductie-tot-dhammakaya-meditatie/ . Via deze pagina dient men zich ook aan te melden voor de live bijeenkomsten of voor het ontvangen van een deelnamelink voor de online bijeenkomsten.


De live bijeenkomsten vinden plaats in de sfeervolle Boeddhistische tempel, Koningstraat 45, 6654 AA te Afferden (GLD, tussen Tiel en Nijmegen). De bijeenkomsten in Afferden worden verzorgd door monnik Sander Oudenampsen. De online sessies door Tom van der Steen. De bijeenkomsten starten om 19.30 (precies) en eindigen rond 20.45 uur.


Ervaring met meditatie is niet vereist. Zowel de fysieke als online bijeenkomsten zijn kosteloos, maar donaties zijn welkom.

Datum

5  dinsdag 05 september 2023 om 19.30 uur

Website en social links

www.stichting-dhammakaya.nl

Adres

Stichting Dhammakaya Nederland

Koningstraat 45

6654 AA Afferden