Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Schilderij Praying for Mathilde

De muze van Carel Willink is op mysterieuze wijze om het leven gekomen. Plotseling overleden of toch zelfmoord? Ik ben vertrokken vanuit het laatste bij het maken van het schilderij. De behoefte aan aandacht voor Mathilde was erg groot.


Naar buiten toe extravagant gekleed en geschminkt. Alles doen om op te vallen en gezien te worden! Diep van binnen was ze ongelukkig en kon ze geen contact maken met haar echte eigen behoeftes. Alles draaide om uiterlijke schijn een schijnwereld die ver af stond van wie ze eigenlijk was vandaar dat ik Mathilde heb afgebeeld wel groots maar op de achtergrond wazig en flinterdun en met een traan, bijna onzichtbaar. Haar portret brokkelt af, raakt verscheurd en loopt ook uit op de beeltenis van Mathilde op de iphone. Dit was haar zelfbeeld, niet bepaald een goede harmonie om gelukkig te kunnen leven.


Mijn Muze heb ik sterk en naar binnen gekeerd afgebeeld, zij is in werkelijk contact met zichzelf en heeft geen uiterlijk vertoon nodig , een enkele witte doek en niets te verbergen. Bijna als een moderne Maria een soort van moeder voor de wereld, die de vrijheid van het mens zijn kan ervaren. Dit wordt gesymboliseerd door de fladderende vlinders die uit haar hoofddoek ontstaan. De Iphone die vast zit aan de kralen van een rozenkrans geven ons inzicht in een nieuwe wereld waarmee alle onze vragen beantwoord kunnen worden. Een soort van nieuwe Messias of een nieuwe geloofsovertuiging! Zou die in staat zijn de mens vrij en gelukkig te maken of is het een nieuwe schijnwereld, die ons verder weg leidt van wie we werkelijk zijn?


Te zien bij Galerie Pictura aan de Aijenseweg 16b 5854 PT Aijen gem. Bergen L. tijdens de expositie “Ik en mijn Vrouwen” welke nog loopt t/m 25 juli. Meer informatie op onze website.

Datum

  Vandaag t/m 25 juli 2020

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.galeriepictura.nl

Adres

Galerie Pictura

Aijenseweg 16b

5854 PT Nieuw Bergen