Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie KKP rond thema CONTRAST

In het weekend van 30 april en 1 mei presenteren de kunstenaars van de Kunstgroep Kolonie Plasmolen hun recente werk, dat ze maakten naar aanleiding van het zelfgekozen thema ‘Contrast’.

Welke zoektocht ging daar aan vooraf? Wat waren de eerste gedachten, de eerste schetsen, de eerste uitwerkingen? En wat is het eindresultaat van deze scheppingstocht geworden. Voor sommige kunstenaars is dat één kunstwerk, anderen maakten er zelfs meerdere.


Kom kijken naar het resultaat. En bespreek met hen hoe ze keuzes maakten, waar ze tegenaan liepen en hoe ze daarmee omgingen. Kortom, dit is een uitgelezen moment voor een Artist Talk. Dus kom langs, loop rond, drink een kopje koffie of thee met ons mee, vraag ons het hemd van het lijf, en laat vooral weten wat u ervan vindt. Van harte welkom!


Een van de deelnemende kunstenaars is Bea Evers. “Mijn werk gaat over de natuur, over landschappen, en vooral over ruimte en vrijheid. Een thema dat bestaat uit vele contrasten. Want de natuur is zacht en hard, weids maar gevuld, licht en donker, koesterend maar ook meedogenloos. En om dat te ervaren moet ik erop uit”, aldus Evers. En zij vervolgt: “Papier, pen, potlood, houtskool, markers in mijn tas. Met een open blik naar buiten, kijkend naar de lijnen, bewegingen en veranderingen die ik daar tegenkom. De natuur is geordend, maar ook een zooitje lijnen en vormen op, door en over elkaar. En niet het mooie plaatje, maar die georganiseerde knoeiboel vormt de basis voor mijn werk”.  En hoe ga je dan te werk na al die indrukken, is mijn vraag. Bea antwoordt: “Met de impressies die ik buiten opdoe, schilder ik mijn landschappen. Ik neem vol gekliederde vellen papier mee terug naar mijn atelier, orden ze, breng ze in harmonie. En creëer zo groene werelden waar je ogen in kunnen wandelen en waar je je thuis voelt”.


Kom zelf kijken naar het eindresultaat van haar zoektocht en uitwerking in de Schans in Mook op 30 april en 1 mei (van 11 tot 17 uur). Toegang gratis.

Momenten

30  zaterdag 30 april 2022 om 11.00 uur
1  zondag 01 mei 2022 om 11.00 uur

Adres

Restaurant Schans

Rijksweg 95

6585 AB Mook