Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Met de boswachter van OERRR op zoek naar paddenstoelen

In de herfst schieten ze als paddenstoelen uit de grond! De herfst is bij uitstek het jaargetijde dat paddenstoelen in groten getale te vinden zijn. En zeker na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Ga met de boswachter op Landgoed Mookerheide op zoek naar de mooiste exemplaren.

 

Op Landgoed Mookerheide zijn vele verschillende soorten paddenstoelen vinden. Van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje met de kleur van rode kool. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En natuurlijk hopen we op de vliegenzwam die je met zijn rode hoed en witte stippen meteen weer in sprookjes doet geloven. Tip: Neem een zakspiegeltje mee om onder de hoed te kijken van een paddenstoel.

 

Praktische informatie

Tijdens deze middag word je om 14.00 uur welkom geheten op de grote parkeerplaats achter het jachtslot op de Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Wegens het te groot worden van de groep vragen wij u per gezin 1 volwassenen mee te laten komen met de kinderen. Voor meer informatie of inschrijven over deze activiteit kijk op nm.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken op agenda. Bij deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! 

Datum

27  woensdag 27 oktober 2021 om 14.00 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl

Adres

Landgoed Mookerheide

Heumensebaan 2

6584 CL Molenhoek

advertentie