Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

14 april 1574, niet zomaar een dag, maar eentje die uiteindelijk de geschiedenisboeken in zal gaan. Bovenop de Mookerheide staan het koninklijke leger van Spanje en een huurlingenleger van Willem van Oranje lijnrecht tegenover elkaar. Het komt tot een kortstondige, maar heftige uitbarsting van oorlogsgeweld. De Spanjaarden wonnen, ruim 3000 huurlingen vonden de dood. Ook de twee troepenaanvoerders, Lodewijk en Hendrik van Nassau, sneuvelden. Hun dood is in nevelen gehuld; niemand weet waar de lichamen gebleven zijn.

Tijdens de excursie lopen we naar de Mookerheide. We staan stil bij de historisch belangrijke plekken. Op iedere plek vertellen wij u het verhaal van die beruchte dag ruim 400 jaar geleden. Wat is er gebeurd, wie was waar, en hoe zit het met al die sagen en legenden die hun oorsprong hebben in de strijd. Na deze excursie kijkt u gegarandeerd anders naar de nu zo vredige heide.


Praktische informatie

Tijdens deze middag op 12 september word je om 14.00 uur welkom geheten op het Raadhuisplein in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De excursie duurt tot 16.30 uur. Wil je ook mee? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dat kan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda. Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM.


Kosten

Volwassen Normaal € 10,00 Ledenprijs € 7,00

Kinderen Normaal € 5,00 Ledenprijs € 3,50 OERRR € 3,50

Datum

12  zaterdag 12 september 2020 om 14.00 uur

Adres

Natuurmonumenten

Raadhuisplein

6585 AG Mook

advertentie