Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Te voet met de boswachter 10 of 20 km door het Rijk van Nijmegen

De boswachters van Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen hebben speciaal voor jou een prachtig wandeling over de stuwwal bij Molenhoek, Mook en Milsbeek uit gezet. Wandel over een afstand van 10 of 20 km samen met de boswachter over de bloeiende heuvels van Mookerheide en de Sint-Jansberg.


De wandeldag begint op Landgoed Mookerheide met koffie of thee met wat lekkers. Vervolgens loop je door een zeer gevarieerd stuwwallandschap over de Heumense Schans, Mookerschans en Mookerheide naar een mooie plek waar een heerlijk eenvoudige lunch op je staat te wachten. Na de lunchpauze gaat de wandeling bovenlangs de stuwwal weer terug en kun je genieten van vele mooie vergezichten zelfs tot in Duitsland toe! Eenmaal weer aangekomen terug bij het startpunt staat er nog lekkers met koffie of thee op je te wachten. Je kunt dan zeker terugkijken op een schitterende wandeldag met prima verzorging! De hele dag loopt er een boswachter met je mee die onderweg al lopende boeiende informatie kan geven over het gebied, de planten en de dieren.


Praktische informatie

Door het heuvelachtige terrein is de wandeling alleen geschikt voor wandelaars die goed ter been zijn. Je kunt de wandeldag op 29 maart starten tussen 9.30 en 10.30 uur. De start is bij Station Mook - Molenhoek. We lopen in kleine groepjes met een rustig wandeltempo. De prijs is inclusief eten en drinken. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken op Agenda. De kosten zijn € 14,- voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 20,-. Voor kinderen geldt een gereduceerde prijs. Door jouw deelname steun je het behoud van de tuinen en kassen op Landgoed Mookerheide.

Datum

29  zondag 29 maart 2020 om 09.30 uur

Adres

Natuurmonumenten

Lindenlaan 31b

6584 AC Molenhoek