Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

14 april 1574, niet zomaar een dag, maar eentje die uiteindelijk de geschiedenisboeken in zal gaan. Bovenop de Mookerheide staan het koninklijke leger van Spanje en een huurlingenleger van Willem van Oranje lijnrecht tegenover elkaar. Het komt tot een kortstondige, maar heftige uitbarsting van oorlogsgeweld. De Spanjaarden wonnen, ruim 3000 huurlingen vonden de dood. Ook de twee troepenaanvoerders, Lodewijk en Hendrik van Nassau, sneuvelden. Hun dood is in nevelen gehuld; niemand weet waar de lichamen gebleven zijn.


Op 15 september lopen we naar de Mookerheide. We staan stil bij de historisch belangrijke plekken. Op iedere plek vertellen wij u het verhaal van die beruchte dag 444 jaar geleden. Wat is er gebeurd, wie was waar, en hoe zit het met al die sagen en legenden die hun oorsprong hebben in de strijd. Na deze excursie kijkt u gegarandeerd anders naar de nu zo vredige heide.


Praktische informatie

Tijdens deze middag op 15 september word je om 14.00 uur welkom geheten op het Raadhuisplein in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachter. De ochtend duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 20 personen mee. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten € 3,- en voor niet-leden € 5,-. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit kan via de website en dan doorklikken naar activiteiten.

Datum

15  zondag 15 september 2019 om 14.00 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl

Adres

Natuurmonumenten

Raadhuisplein

6585 AP Mook

advertentie