Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Ga mee op 14 juni tijdens een excursie over Landgoed Mookerheide met aansluitend een heerlijke kaasproeverij.


Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens deze rondleiding op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Landgoed Mookerheide. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.


Praktische informatie

Tijdens deze excursie op 14 juni word je om 14.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie bij Landwinkel Mookerheide in het jachtslot, Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. Daarna gaan we terug naar Landwinkel de Mookerheide waar een heerlijke kaasproeverij klaar staat gemaakt van de melk van de eigen runderen. Dit alles uiteraard met bijpassend drankje. De middag duurt tot 16.30 uur.

In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide en dan doorklikken naar activiteiten. Deelname kost 14,50 euro per persoon. Niet-leden betalen 17,50 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Datum

14  vrijdag 14 juni 2019 om 14.00 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl

Adres

Natuurmonumenten

Heumensebaan 2

6584 CL Molenhoek

advertentie