Rondje Tongelaar 'bioboeren'

Biologische landbouw op Tongelaar

Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. De wandeling begint om 10:00 uur bij het kasteel.


Zondag 28 juli is het thema biologische landbouw op Tongelaar en mogen we mee met bioboer Jaap Melgers en natuurgids Jo van Gemert.


Wie 26 mei is mee geweest met bioboer Bram tijdens het Rondje Tongelaar heeft kunnen zien hoe nat de akkers waren. Een groot deel van 60 hectares op Tongelaar waren toch ingezaaid maar er lagen er ook nog een paar te wachten om te zaaien en te poten. Er moesten onder andere nog een paar hectare pompoenen geplant worden; tientallen kratten met plantjes stonden al klaar. Hebben Bram en Jaap de plantjes op tijd kunnen planten? En hoe is het met de Lupine en de Coloradokever?


Na de wandeling kun je het infopunt van Brabants Landschap bezoeken in het kasteel. Of geniet van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 8,50 (normaal € 10,10).


Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan alleen via Brabants Landschap: www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-12


Praktische informatie

De wandeling start om 10.00 uur bij de poort van het kasteel. De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel. De wandeling van ongeveer 5 kilometer gaat over onverharde paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom. Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur.


Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren, niet op Google maps rijden!

Datum

28  zondag 28 juli 2024 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill