Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dag van het Landschap

Op 2de Paasdag, maandag 10 april, organiseren Brabants Landschap en IVN traditiegetrouw de 'Dag van het Landschap', met 2 gratis wandelexcursies om 10:00 en 14:00 uur.


Alles groeit weer en voor insecten is voldoende nectar en stuifmeel te vinden. Het landschap van Landgoed Tongelaar, dat in de loop der tijd is ontstaan, is nog steeds in beweging. Voorafgaand aan de wandeling zijn de gidsen door beheerder Gijs Looijen meegenomen over het landgoed en bijgepraat over de laatste leuke weetjes en ontwikkelingen. Dus laat u verrassen deze 2e Paasdag.


Reserveren

De wandelexcursies vertrekken vanuit Kasteel Tongelaar, duren ongeveer anderhalf uur en zijn ook geschikt voor kinderen. Wij gidsen deze dag samen met gidsen van IVN Land van Cuijk.


Om 10.00 uur met 2 gidsen. (max 40 personen)

Om 14.00 uur met 2 gidsen. (max 40 personen)


Deelname is gratis, reserveren verplicht:

https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/dag-van-het-landschap/

De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.


Liever zelf eropuit met het gezin?

Dat kan natuurlijk ook! Download de app 'Vossenstreken' en kies zelf een gebied en thema van de route. Bijvoorbeeld de route 'Da's pas speuren' op Landgoed Tongelaar. De routes en startlocaties zijn te vinden op www.vossenstrekenapp.com

Of wandel het vernieuwde Ganzenpad, met nieuwe opdrachten en QR-codes naar filmpjes. De gratis Ganzenpad wandelroutekaarten zijn verkrijgbaar op het kasteel.


Goei Leven Lunch

Na de wandeling kun je het informatiecentrum van Brabants Landschap bezoeken op het kasteel of genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,50 (normaal € 9,10).


Praktische info

Het kasteel is geopend van 10.00 - 18.00 uur.

Adres: Tongelaar 12 Mill, autonavigatie Hoogedijk Mill invoeren!

Parkeren op de grote parkeerplaats voor de slagbomen.

Vanaf daar is het nog 8 minuten wandelen naar het kasteel.


www.brabantslandschap.nl

Datum

10  maandag 10 april 2023 om 10.00 uur

Website en social links

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill