Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar

Rondje Tongelaar zondag 26 maart

gratis gidswandeling, dit keer in het thema lente en het nieuwe natuurplan voor 'De Hoeven'.


Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. De wandeling begint om 10:00 uur bij het kasteel. Deelname is gratis, reserveren verplicht.


Natuurgids Jo van Gemert neemt je deze keer mee in een wandeling van ongeveer 5 km. over de lente. We komen ook langs 'De Hoeven': een deel van het landgoed dat opnieuw herinricht zal worden. Het is een fantastisch plan wat een schitteren aanwinst zal worden voor het landgoed. Door middel van foto’s en kaarten zal de gids een korte impressie geven hoe dit gebied opnieuw ingericht zal gaan worden.


Goei Leven Lunch

Na de wandeling kun je het informatiecentrum van Brabants Landschap bezoeken op het kasteel of genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,50 (normaal € 9,10).


Praktische informatie

Start zondag 26 maart om 10 uur bij de poort van het kasteel.

Parkeren Hoogedijk Mill (vandaar is het nog 8 minuten wandelen naar het kasteel). De wandeling van ongeveer 5 km. gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.


Deelname is gratis, reserveren verplicht en dat kan bij Brabants Landschap: https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-3/


Foto: Henk Nooijen

Datum

26  zondag 26 maart 2023 om 10.00 uur

Website en social links

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill