Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ontdek de verschillende naaldboomsoorten op de Molenheide

Zo’n 100 jaar geleden werd het bos van de Molenheide in het kader van de toenmalige werkverschaffing aangelegd op de voormalige heidegronden. Er werden hoofdzakelijk grove dennen aangeplant, het hout ging naar de Limburgse mijnen. Toen die gesloten werden, nam de vraag af en werden de opengevallen plekken ingeplant met allerlei andere boomsoorten.  

In dezelfde periode bouwde men midden in de bossen een enorm stallencomplex voor vleeskuikens. Na ruim 30 jaar kwam aan deze dierhouderij een eind. In 2000 kwam het gehele gebied in handen van Natuurmonumenten. De stallen werden afgebroken, de grond werd afgegraven en het gebied werd teruggegeven aan de natuur. De zandverstuiving die door de afgravingen is ontstaan, blijft zich ontwikkelen en langzaam vormt zich weer een nieuw heidegebied met daarin diverse zeldzame plantensoorten, insecten, vogels en kleine zoogdieren.


O.l.v. een gids van IVN De Maasvallei loop je op zondag 18 december ongeveer twee uur door de Molenheide. Gestart wordt om 13.30 uur vanaf Camping Van Rossums Troost, Oude Wanroijseweg 24, Sint Hubert.

De wandeling is gratis, voor koffie/thee na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De paden zijn onverhard, dus draag goede wandelschoenen. Aanmelden is verplicht en kan via de mail bij phm.dewit@home.nl. Aanmelden kan tot zaterdag 17 december 12.00 uur.

Datum

18  zondag 18 december 2022 om 13.30 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Oude Wanroijseweg 24

5454 NA Sint Hubert