Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

REWILDING

Hoe kunnen we wildheid vinden in een land zonder wildernis?


In hun zoektocht naar wildheid in het aangeharkte Nederland leefden Koen en Gina 365 dagen buiten, naast hun kantoorbaan. Een jaar lang aten, werkten en sliepen ze, waar mogelijk, buiten. Ze vonden uiteindelijk veel meer wildheid dan ze hadden verwacht, en de ervaring veranderde hun leven. Ze komen daar over vertellen tijdens een 2 uur durende workshop op Kasteel Tongelaar op tweede Pinksterdag.


De Britse Gina studeerde zoölogie en ecologie en wilde op 6-jarige leeftijd al walvissen redden. Haar Nederlandse man Koen (Sint Hubert) wilde als kind boswachter worden en studeerde bos- en natuurbeheer. Na promotieonderzoek en een baan binnen kwamen ze onbedoeld steeds minder buiten. Zoals zoveel mensen. Dat moest anders vonden ze en ze bedachten een plan om 4 seizoenen lang zoveel mogelijk buiten door te brengen, gewoon in Nederland. Ze sliepen onder de blote hemel en in tentjes, thuis en bij ouders in de tuin. In weer en wind, regen, vrieskou, hitte, muggen. En schreven daar een boek over: ‘Wild jaar’.


Koen Arts is natuurverkenner, universitair docent en schrijver van Wild Jaar, IJsberen met Optimisme en co-redacteur van Rewilding in Nederland. Gina Maffey is verteller en natuurliefhebber die creatieve oplossingen zoekt om ecologische duurzaamheid te bevorderen.


Meer info: www.kasteeltongelaar.nl

Koen Arts: www.koenarts.com

Datum

6  maandag 06 juni 2022 om 12.30 uur

Website en social links

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12, navigatie Hoogedijk Mill

5451 HS Mill