Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar

Op zondag 27 februari om 10.00 uur is er weer een wandeling onder leiding van deskundige natuurgidsen van Brabants Landschap op Landgoed Tongelaar. De wandeling start om 10.00 uur bij het kasteel.


Op het moment dat we dit schrijven lijkt het eerder lente dan winter. Er bloeien sneeuwklokjes en hier en daar al krokussen en narcissen. Twee buizerds maken boven de weide een “dansje” met elkaar. Toch is het volgens de kalender nog écht winter en kunnen we nog van alles verwachten.


Tijdens de winterwandeling op Tongelaar zien we hoe flora en fauna zich wapenen tegen de kou en de beperkte aanwezigheid van voedsel. Wat doen de dassen in deze periode? Zijn er ook nog/weer bloeiende planten te zien? Zien we ook al sporen van de aanstaande lente? U gaat het ontdekken, samen met onze natuurgidsen Lia en Jo! Kleed u lekker warm aan en ga mee op pad.


Na de wandeling bent u welkom voor een kop koffie en/of een Goei Leven Lunch bij het kasteel.


Start: Zondag 27 februari 2022 om 10 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill. ‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 1,5 uur. De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.


Adres:

Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill, Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!


Parkeren: op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel.


Reserveren voor de wandeling kan bij Brabants Landschap: www.brabantslandschap.nl/contact

Datum

27  zondag 27 februari 2022 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill