Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar

Iedere 4e zondag van de maand vertrekt er om 10 uur een gratis wandeling met deskundige gids en steeds wisselend thema. Op 26 september is dit: Bomen. (Reserveren voor de wandeling is verplicht)


In 1829 liet de toenmalige eigenaresse van kasteel Tongelaar 20.000 bomen kappen en verkocht het hout. Mede door aanplant door Brabants Landschap (sinds 1968) herbergt Tongelaar nu weer een grote hoeveelheid bomen. De 7 km eikenlanen op Tongelaar zijn zeer karakteristiek, evenals de oude perenbomen. Onze natuurgidsen Rob & Lia zullen u er tijdens deze wandeling, ongeveer 2 uur over vertellen.


Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 7,- (normaal € 8,40). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. Reserveren is niet nodig.


Start

Zondag 26 september 2021 om 10 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill. ‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 2 uur. De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.


Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill, Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!

Parkeren: op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel.


Reserveren voor de wandeling kan bij Brabants Landschap:

Datum

26  zondag 26 september 2021 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12, navigatie Hoogedijk Mill

5451 HS Mill