Expositie Ine Voss bij Cultureel centrum Myllesweerd

Ine Voss(1960) Beeldend kunstenaar uit Mill, zal gedurende de maanden september en oktober haar werk exposeren in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Er zullen een aantal nieuwe werken van Ine te bezichtigen zijn. Behalve portretten van mensen en dieren nu ook abstract en intuïtief werk waarbij de krachtige symboliek van Wabi Sabi en Kintsugi een bijzondere plek innemen in haar meest recente werk.

 

Ine Voss: “Tijdens mijn opleiding Feng Shui (2012) kwam ik al in aanraking met het gedachtengoed van Wabi Sabi, een Chinese filosofie over de “schoonheid van de imperfectie”. Deze zin trok direct mijn aandacht i.v.m. mijn brandwonden littekens.

Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en het heeft me een heel andere kijk op mezelf en het leven gebracht. Via mijn interesse voor Oosterse filosofie kwam een paar jaar geleden ook Kintsugi op mijn pad. Dit is een Japanse kunstvorm om gebroken aardewerk met lak en goudpoeder te restaureren. De breuken worden niet gemaskeerd maar juist geaccentueerd met goud. Door de breuken met goud te accentueren worden de imperfecties letterlijk ‘schitterend’. Achter deze techniek gaat ook een hele filosofie schuil, die ook op de mens van toepassing is: Iets wordt zorgvuldig hersteld en wordt daardoor sterker, mooier en kostbaarder dan vóór de breuk.  

Iemand of iets kan beschadigd zijn en daardoor juist iets unieks hebben of laten zien. De schoonheid van de imperfectie. Door je kwetsbaarheid te tonen sta je ook in je kracht. Wat me boeit is de wisselwerking tussen kwetsbaarheid en kracht. Ieder mens, kind of de natuur heeft beide krachten in zich, net als yin en yang. Het een kan niet zonder het ander. Ze vullen elkaar aan en versterken elkaar. Door Feng Shui ben ik geïnspireerd geraakt in het gebruik van contrasten tussen donker en licht (Claire obscure). Ook in een schilderij is het contrast tussen donker en licht, hard en zacht nodig voor het juiste spanningsveld”.

 

Ine heeft de opleiding Schilderen (portret en model) op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk gevolgd en in 2020 afgerond. Echter, groeien is voor haar een proces dat nooit ophoudt. Wabi Sabi en Kintsugi zijn nu voor haar een uitdaging om toe te passen in haar werk. Grote of kleine portretten maar ook vrij werk zijn haar passie. Daarnaast geeft ze schilderworkshops over Wabi Sabi.

Voor meer informatie:  inevoss@live.nl of tel. 06-18454571

U bent van harte welkom! 

De expositie loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2021.

 


Datum

  Vandaag t/m 31 oktober 2021

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.inevoss.nl www.myllesweerd.nl

Adres

Myllesweerd

Kerkstraat 3 5451 BM

5451 BM Mill

advertentie