Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondje Tongelaar XL

Op pad met de natuurgids!


Iedere 4e zondag van de maand vertrekt er om 10 uur een gratis wandeling met deskundige gids en steeds wisselend thema. Op 22 augustus is dit: Landgoed Tongelaar, boerderijen en landerijen.


Deelname is gratis maar alleen op reservering vooraf. Breng de verrekijker maar mee! Je weet immers nooit of we een vos of ree in het veld kunnen bewonderen.


Programma:

Tongelaar is een eeuwenoud landgoed met één van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. De gids van Brabants Landschap vertelt deze keer over de geschiedenis van het landgoed en het gebruik van de akkers en landerijen. De route gaat langs alle boerderijen op het landgoed en dat betekent dat deze wandeling een stuk langer is dan normaal, zo’n 6,5 kilometer!


Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 7,- (normaal € 8,40). Reserveren is niet nodig.


Start

Zondag 22 augustus 2021 om 10 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill. ‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 2,5 uur. De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.


Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill. Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!

Parkeren: op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel.


Reserveren voor de wandeling

Volg de link van Brabants Landschap of mail: website@brabantslandschap.nl

Datum

22  zondag 22 augustus 2021 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12, navigatie Hoogedijk Mill

5451 HS Mill