Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Big Bo and his Voodoomachine bij Royal Mill

Op zaterdagavond 30 november is het opnieuw tijd voor blues bij Café Royal aan de Kerkstraat 35 – 37 in Mill. Dit zoals elke laatste zaterdagavond van de maand van september tot en met april met een live bluesband. Op zaterdag 30 november hoort en ziet men er vanaf 22.00 uur Big Bo and his Voodoo Machine. Toegang is helemaal gratis.


Big Bo is al ruim 30 jaar een begrip op de wereldwijde bluespodia. Hij

ontving verschillende awards voor zijn werk en tourt vrijwel continue als semi-akoestische one-man-band. Nu is hij ook te zien met zijn nieuwe formatie BIG BO AND HIS VOODOO MACHINE. Een eclectische bluesband die de stijl en het geluid laat horen van vlak na de migratie uit de Mississippi Delta, toen de blues elektrisch werd. De “Big City Sound”, met stijlvarianten als Memphis swing, ronkende Chicago Blues, de bezwerende voodoo sound uit New Orleans en de mysterieuze Mississippi Hill Country Blues.



Naast het eigen werk horen we songs langskomen van onder meer Muddy Waters, R.L. Burnside, Howlin’ Wolf en vele anderen. De band is echter geen blues coverband; het zorgvuldig gekozen materiaal wordt vol overgave gebracht en de band bezit van meet af aan een duidelijk eigen smoel, met liefde voor de blues maar wel op haar eigen, pure manier. Precies zoals dat hoort in het genre; blues moet je voelen. BIG BO AND HIS VOODOO MACHINE grooved, ronkt,

zweet en swingt en weet vooral door de intensiteit en puurheid waarmee het repertoire wordt gebracht een emotie los te maken bij het publiek die doet snakken naar meer.


Big Bo, een meester op het gebied van traditionele Delta, Piedmont en Ragtime blues laat met zijn gloednieuwe formatie BIG BO AND HIS VOODOO MACHINE het geluid van de jaren ‘40 en ‘50 herleven. Op de rand van de overgang naar de elektrische blues uit Chicago, Memphis, New Orleans en met een knipoog naar Texas Blues zet de band een dampende en swingende set neer en waant het publiek zich even in een rauwe, swingende Juke Joint in Chicago

of Memphis.


Check voor meer informatie rond deze en alle andere (muzikale)activiteiten in en rond Café Royal de website en like de Facebookpagina.

Datum

30  zaterdag 30 november 2019 om 22.00 uur

Website en social links

www.caferoyalmill.nl

Adres

Cafe Royal

Kerkstraat 35/37

5451 BM Mill