Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Reel to Real in ’t Lagerhuis

Op zondagmiddag 17 november om 16.00 uur trakteert ‘t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill op een bijzonder optreden van Reel to Real. Dit is iets wat je niet mag missen, want voor de gelegenheid spelen ze eigen nummers over Mill. Elke derde zondagmiddag van de maand is er bij ’t Lagerhuis live (akoestische) muziek te horen, toegang is gratis.


Reel to Real

Frans Heijs (gitaar en contrabas), Marcel Peters (zang, tenor banjo,

mondharmonica, gitaar) en Ronald Peters (zang, accordeon, gitaar en fluiten) spelen al vele jaren Ierse volksmuziek, die met name bekend is van feest- en kroegmuziek. Maar voor deze gelegenheid brengen ze in ’t Lagerhuis een speciale set met eigen nummers die qua muziek geïnspireerd zijn op de Ierse muziek en qua inhoud op de jeugd die ze hebben doorgebracht in Mill. Zo proberen ze Toon van Rooij weer tot leven te zingen, “een hik of een lach,

onder de zooi, mag ik unne buutmars vur Toon van Rooij”. Of zingen ze over de vele kroegen in Mill en over de snoepwinkel in de Bernhardstraat van Gradje en Kato,“In da moije stoatje bij Gradje en Kato, doar kunde elke zondag wa snoepe kope zo”. Nog veel meer herkenbare plaatsen of personen worden door Reel to Real bezongen in eigen nummers waarvan de meesten voor het eerst het daglicht zien. Natuurlijk ontbreken ook de bekende kroegliederen niet, maar vooral de set met liederen in het Mills dialect maakt dat je dit niet wilt missen!


Agenda

Zondag 17 november 2019, Real to Reel

Zondag 15 december 2019, Delamice

Zondag 19 januari 2020, NiXmoet

Zondag 16 februari 2020, Two Stools

Zondag 15 maart 2020, Jori van Gemert & Etan Huijs

Zondag 19 april 2020, Close 2 Harmony

Zondag 17 mei 2020, Bulldog-up


Meer

Meer weten of op de hoogte blijven van deze en alle andere activiteiten in ’t Lagerhuis? Like de Facebookpagina en zie website.

Datum

17  zondag 17 november 2019 om 16.00 uur

Website en social links

www.lagerhuismill.nl

Adres

Lagerhuis

Beerseweg 9

5451 NR Mill

advertentie