Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gidswandeling over bomen op Landgoed Tongelaar

Zondag 25 augustus vertrekt er weer een gratis gids-wandeling vanaf Kasteel Tongelaar. Tijdens deze wandeling vertellen de gidsen van IVN en Brabants Landschap u alles over de geschiedenis van het landgoed en haar bomen.


Het woord Tongelaar betekent: Tonge= verhoging, Laar = open plek in het bos. Het is lang geleden dat Tongelaar op een verhoging in een groot bos lag. In 1829 liet de toenmalige eigenaresse van Kasteel Tongelaar 20.000 bomen kappen en verkocht het hout. Mede door aanplant door Brabants Landschap (sinds 1968) herbergt Tongelaar nu weer een grote hoeveelheid bomen. De 7 km eikenlanen op Tongelaar zijn zeer karakteristiek, evenals de oude perenbomen. Bomen bieden een biotoop voor andere grote en kleine levende wezens, talloze planten en dieren die eigenlijk van alles met elkaar te maken hebben. Er zijn bomen en struiken van verschillende leeftijden en er zijn allerlei soorten. De ervaren natuurgidsen van Brabants Landschap zullen er tijdens deze wandeling ongeveer 2 uur over “bomen”! 


Start

Zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill.

Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill

Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!


Route

‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 2 uur en eindigt bij het informatiepunt op het kasteel van Brabants Landschap. Op het informatiepunt zijn wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en staat een gastheer- of gastvrouw klaar om vragen te beantwoorden.


Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen met ingrediënten van boer Jaap, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 6,- (normaal € 7,75)

Datum

25  zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur

Website en social links

www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 1

5451 HS Mill

advertentie