Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Groepsexpositie ‘Het vrouwelijk model’.

Cursisten Elsbeth Roest nodigen u uit voor de groepsexpositie ‘Het vrouwelijk model’.                                                                            

Het vrouwelijk model in de hoofdrol;  realistisch of geabstraheerd, dromerig of belijnd, naakt of gekleed, slank of vol,  stevige felle of zachte getemperde kleuren. Het vrouwelijk model kan in een schilderij alle betekenissen dragen zonder ooit saai of eentonig te zijn.

Zo’n 37 enthousiaste amateurkunstenaars uit; Mill, Wilbertoord, Langenboom, Sint Hubert, Wanroij, Landhorst, Rijkevoort, Sint Anthonis, Boxmeer, Grave, Cuijk, Gassel, Haps, Katwijk, Linden, Escharen, enzovoort. Al deze mensen komen wekelijks schilderen bij Elsbeth Roest. Zij maken niet alleen kennis met verschillende schildertechnieken, maar ook met de geschiedenis van de kunst. Voor de groepsexpositie wordt er altijd vanuit een thema gewerkt en dit jaar is er gekozen voor ‘het vrouwelijk model'.


In 2001 hebben we het thema ’vrouw’ in de brede zin van het vrouw zijn geëxposeerd. Deze keer gaat het meer om de vrouw als model en daarom is er gekozen voor smalle hoge doeken. Iedereen van beginnend tot gevorderd kan meedoen en met veel enthousiasme is er geschilderd met  olie-, acryl- en aquarelverf, olie- of pastelkrijt en oostindische inkt. Er is hard gewerkt en ze hopen de bezoekers met hun vrouwen een stukje van hun beleving mee te geven. Tijdens het hele weekend zijn er suppoosten aanwezig die met plezier uw vragen beantwoorden onder het genot van een kopje koffie of thee. De exposanten; Tiny Willems, Riet Schuijffel, Janneke Verhoeven, Nellie Wijdeven, Anneke Punt, Joke Bergmans, Ankie Spanjers, Karin Vos, Wim Meulepas, Gerrit Linders, Miek de Kleijn, Nellie Danen, Petra Jansen, Jo Hermans- van Tienen, José Smits, Anny Nagtegaal, Gerrie Dijkink , Gerrit Linders, Angeli Verbruggen, Marian Langen, Ans Hoefnagels, Ansjerie van Duren, Tiny van Lith, Magareth Schaap, Ingrid Mengerink, Gerty Derks, Ferry Jansen, Troutje Nijhof, Mieke Hurkens, Dorie Kars, Tonny Vogelaars, Trudy Peters-v. Oort , Franca Smulders, Carolien Siebers, José v.d. Heuvel, Maria van Bakel en Ingrid Wientjens.


Mocht u interesse hebben in een schildercursus of workshop is dit een mooie gelegenheid om te kijken waar en wat er zoal wordt geschilderd tijdens een cursusjaar.                                                                                      

Voor meer informatie Elsbeth Roest 0485 451878

Momenten

13  zaterdag 13 april 2019 om 12.00 uur
14  zondag 14 april 2019 om 12.00 uur

Website en social links

www.elsbethroest.nl

Adres

Atelier Voorts

Voortsestraat 8

5454 GR Sint Hubert