Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Emma wil leven bij Myllesweerd

Vrijdagavond 12 april is de voorstelling Emma wil leven te zien in theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Voor de theatershow om 20.15 uur start, is er om 19.15 uur een inleiding om meer te weten over de achtergrond van deze voorstelling. Uiteraard kan de theatershow ook bezocht worden zonder deze inleiding bij te wonen.


Emma wil leven

Emma is slim, sportief, grappig. en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma's twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven.

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is 'Emma wil leven' een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van 'LEEF!', 'PAAZ' en 'Ma'.


Emma wil leven | inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling Emma wil leven vindt er om 19.15 uur een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling.

Waar gaat Emma wil leven over? Waarom koos Solo Stories ervoor om de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling. 

Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met diverse organisaties op het gebied van eetstoornissen.


Tickets

Een ticket voor deze voorstelling kost 19,50 euro en dat is inclusief een consumptie. Reserveer deze online op stoelnummer via de website of haal tickets op bij de balie van Myllesweerd.

Datum

12  vrijdag 12 april 2019 om 19.15 uur

Website en social links

www.myllesweerd.nl

Adres

Myllesweerd

Kerkstraat 3

5451 BM Mill

advertentie